Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:nisumaka
Alue:Aloittelijat
Aihe:Kontrabassoon kielet??
Aika:17.01.2013 10:19   (muokattu 17.01.2013 10:21)
Jos sulla on ensimmäinen kontra, se pitää säätää kuntoon. En usko, että T-kaupasta tuleva basso on vielä kovinkaan hyvin säädettynä. Eli satula pitää katsoa kohdalleen ja kielten korkeus. Nämä ensin, vasta sitten kannattaa alkaa miettiä tuota kielipuolta.
 
Jotenkin tulee sellainen mieleen, että testaat (aloittet siis) kontran sopivuutta musisointiisi. Silloin tärkeintä on tässä ensimmäiset 2 kk ainakin opetella soittamaan kontralla ala-asemasta siten, että pystyt käyttämään "3-sormen tekniikkaa", ja soittamaan puhtaasti jotain yksinkertaisia perusjuttuja. Rockabilly todellisuudessa vaatii jo jonkin verran kokemusta, koska siinä käytetään yleensä kaulaa jo useista eri asemista, ja toi ei kontrassa ookaan mikään ihan triviaali juttu.
 
Eli mulle tulee väistämättä tällainen ajatus. Vaikka kaikki esitetty kielistä yms kylläkin pitää paikkaansa, sä hyppäät tavallaan seuraaviin vaiheisiin perusteista, ja ne olisi nyt ensimmäinen kohta laittaa kuntoon.
 
Jos soitat näppäillen, muista, että jousella soitettaessa tarvitaan hartsia kielissä. Et voi näppäillä kontraa siitä kohdasta, jossa hartsia on, se on vähän tahmeaa puuhaa, joten aloita nyt ensin näppäilemällä ja harjoittelemalla ala-asemasta perusskaalat kuntoon, siitä se lähtee.
 
Ja joo, kontran kielet eivät ole mitään halpoja. Hyvät maksaa vähintään yli 100e, joku 150e taitaa olla tänään tavanomainen hinta. Kontraan myydään kieliä kappaleittain myös, juuri niiden hinnan vuoksi. Kontrassa on tod näk T-kaupan setti, ja sekin maksaa nykyisin jo 30e.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=11&t=214994