Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Sami_T
Alue:Livetoiminta
Aihe:Keskisarjan aktiivi-PA
Aika:07.01.2013 01:34   (muokattu 07.01.2013 03:05)
Kannattaa funtsia sitä että miten noi wehkeet saa siellä baarissa fyysisesti paikoilleen. Suomen oloissa kun valitettavan usein joutuu käytännön pakosta stäkkäämään lattialle ja välillä taas on pakko stäkätä erikorkuisille lavoille. Niin se että millä patenteilla eri tilanteissa saa noi yläpäät sopivalle korkeudelle ja sojottamaan pystyakselilla oikeaan suuntaan on ongelma.
 
Jos meinaa tehdä jotain subbari(t) + tolppa + yläpäävirityksiä niin niistä sen verran että KLA:aa saa tolpannokkaan max 2 kpl ja sitä läjää ei QSC:n omilla kamoilla mun nähdäkseni saa tiltattua riittävästi alaspäin (etenkään jos PA on lavalla) vaan se ylempi yläpää soi harakoille. KLA:n manuaalin kuvista toi asia selviää. HDL:aa taas saa RCF:n omilla kamoilla tolpannokkaan yhden kaiuttimen niin jää se peitto pystysuunnassa aika nihkeäksi.
 
Sitten taas jos tekee groundstackin ja joutuu tekemään sen lattialle niin siinä joutuu tosiaan sen asian eteen että millä ja miten ne yläpäät saa riittävän ylös.
 
KLA:sta vielä sen verran että se subi ei vakuuttanu kyllä sitten yhtään. Yläpäistä jäi sellanen fiilis että yhtään äänekkäämpää rokkikeikkaa niillä ei tehdä.
 
QSC KLA ja Mackie HDA ei oo linjasäteilijää nähny ikinä, noi on 90 astetta käännettyjä tavallisia kaiuttimia missä on pystyakselilla kapee suuntakuvio. Kasvattamalla kaiutinmäärää ei saa juurikaan tehoa lisää, ainoastaan peitto pystysuunnassa kasvaa sen 15 tai 20 astetta per kaiutin. QSC myy silti ihan surutta tota KLA:aa line arrayna.
 
DVA T4 on hintaisekseen kaiuttimeksi ok jos niitä on riittävästi ja ne on asianmukaisesti ripustettu ja suunnattu. Edullinenhan se on ja myös kuulostaa siltä mutta kyllä sillä jotenkin pärjää. Oon kerran vetäny myös sellasella setillä missä oli lattialla 2 kpl S10-subbari per puoli ja niihin viritetyissä tolpissa kolme T4:aa per puoli, sillä meni muutaman sadan hengen joujou-homma maaliin ihan hienosti. Mutta etenkin jos musa on yhtään äänekkäämpää sorttia niin kovin paljoo isompia kisoja en lähtis tolla nimenomaisella kattauksella yrittämään.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=214774