Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:fox
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Kitaran tone konkka vaikuttaa saundiin
Aika:06.01.2013 01:36
Solex: Ketjun aloittajalle kiitokset mielenkiintoisista aiheesta. Olen vuosien aikana miettinyt useiden erilaisten tekijöiden vaikutusta saundiin - tuli yksi uusi lisää.
 
Jos en ole aivan väärässä niin idea on varsin vanha. Gibsonilla on ollut jo 50-luvulta saakka joitain isokoppaisia malleja joissa on valmistajan Varitone-kytkin - patentoitu nimike kiertokytkimelle jossa on arvoltaan erisuuruisia kondensaattoreita.

 
Se Varitone on pikkusen "monimutkaisempi, on siellä myös muutama vastus, ja ennen kaikkea kela.. eli sellainen "kunnon" filtteri..
Jos kyseessä on pelkkiä kondensaattoreita, vaikka juuri Gibsonilla, se kulkee nimikkeellä "decade switch", olkoonkin ettei siellä mitään 10 konkkaa ole.. ;)
 
Jos paljon noita konkka-kokeiluja tai asennuksia tekee, kannattaa ehdottomasti valmistaa sellanen yksinkertainen testiloota, johonkin sopivaan muovikoteloon esim. 12-asentoinen kiertokytkin, konkat siihen, ja siitä hauenleukapäiset johtimet pihalle. Hauenleuoilla helppo laittaa tuonne kitaran tonepotikkaan konkan paikalle tuo loota ja siitä kiertokytkimellä sitten voi valkata erikokoisia kondensaattoreita.
 
Ja tosiaan tuo säännönmukaisuus: Mitä suuremmalla arvolla se konkka on, sitä tehokkaammin se "suodattaa" korkeat taajuudet pois..
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=214726