Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:fox
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Apua kitaramikkien identifioimiseen?
Aika:05.01.2013 17:33
joniakaidiot: Mutta tää Ibanez oli kyl hankala, varsinki mikit.
 
Yhden brittikaverin kanssa aikoinaan noista Ibaneesin (eli Hoshino Gakki-yhtiön, joka omistaa tuon "Ibanez"-brändin) mikeistä yritettiin koota kattavaa tietopakettia, ja meillä oli lähteenä tuolla Japanissa ja myöhemmin Australis-Music firmassa sähköpuolen kaverina toiminut Cameron.
Mutta totuuden nimessä tuo aika ennen ja jälkeen sen kuuluisan "Lawsuit-episodin" on noitten Nisshin Onpan käämimien mikkien osalta hankalahkoa. Ja "väärillä neuvoilla" voi tuolla suuren maailman markkinoilla hävitä kaupoissa. Ei kuitenkaan saatu tuota hommaa toivomallamme tavalla etenemään, joten "tutkielma" jäi julkistamatta. Mutta pohjatietojahan tietenkin jäi.
Noista nimenomaisista mikeistä vielä, Nisshin Onpan sarjanumerot noissa on aika yksiselitteisiä, vaikkakin niitten informaatiossa on kyllä tulkinnan varaa, paitsi vuosinumeron osalta. Se on se toinen numero, ensimmäisen pitäisi ilmoittaa se mikin tyyppi..
Tuo systeemi siis koskee kaikkia Nisshin Onpa Seisakusho-yhtiön Hoshinolle ja Kanda Shokaille toimittamia mikkejä, eli brändien osalta siis etupäässä Ibanezia ja Grecoa.
Muut japsimikit sitten ovat omilla systeemeillään.
Kyllähän niistä olis jonkin verrankin tietoa (vielä) saatavilla, mutta pitäis osata japania.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=214725