Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Rock M
Alue:Bassot
Aihe:Uskottava rock-basso ohuemmalla kaulalla. Vinkkejä kaivataan..
Aika:03.01.2013 09:52
Tarkoitus olisi vihdoin viimein löytää aikaa bassottelun maailmaan tutustumiseen. Sting signature precision on pyörinyt nurkissa jo kauan, mutta omille sormille tuo kaula ei ole paras mahdollinen. Etusormen ja pikkurillin (1-4 nauhojen väli esim) tuntuu jo aika haasteelliselta. Tuntuu ettei kämmentä saa riittävän leveälle.
 
Ongelma on seuraava: Presarin body on mielestäni ainoa oikea Rock-basso-look Fendereistä. Sitten vaihtoehtoina Rickenbacker ja Thunderbird myös tietysti tähän osastoon. Mutta Riku jää pois suunnitelmista hinnan takia..
 
Liikkeissä hypistellessä Jazzarin kaulat tuntuvat poikkeuksetta paljon helpommilta omaan käteen kuin nykyisessä Presarissani. Usein ne kyllä tuntuvat rämisevän ja eivät vaikuta niin laadukkailta (säädöt tietysti vaikuttaa). Vaikka en juurikaan bassoista ymmärrä, uskon tämän Sting signatureni olevan ilmeisen laadukas yksilö. Ainoa vika vain siis tuo kaulan tatsi omille sormilleni.
 
Duff Mckagan- meininki kolisee itselleni ja siksi olenkin haaveillut vaihtoehtoina Duffin signature- p-bassia, Jazz Bass Specialia 80-luvulta (onko näitä enään missään, osto ilmoitus torille vai?) tai sitten tuota Gibsonin Thunderbirdiä. Josku T-birdiä hypistellyt ja kaula vaikutti helpolta ja bassohan näyttää todella hyvältä. Onko Gibsoneissa yhtä paha kaulapaino-ongelma kuin Epiphoneissa ym??
 
Heittäkääpäs nyt kokemusta tai vinkkiä noista em. vaihtoehdoistani/ tuleeko muita vastaavia mieleen. Onko Jazz Bass specialit minkälaisia bassoja laadullisesti ja minkälainen kuva Teillä on saatavuudesta/hintatasosta? Onko tuo Duffin signature täysin ylihinnoiteltu meksikaani kaukana oikeasta esikuvastaan, onko henk.koht kokemuksia? T-kauppahan tuota vielä myy reilulla tonnilla.
 
Kiitos jos joku jaksoi lukea ja vielä ehkä jopa vastatakkin..
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=35&t=214687