Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:matti_
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:pikkumikseristä efektilenkki
Aika:23.12.2012 00:02
Ongelma on sellainen että:
 
Haluan sopivan kompaktin efektiratkaisun. Yksikään multiefekti ei kuitenkaan pelkästään riitä, mutta niiden "ketjuttaminen" ei ole hyvä ratkaisu monista eri syistä. Yksi ratkaisu olisi tietenkin laittaa vahvistimen omaan efektilenkkiin jotain ja jotain taas suoraan kitaran ja styrkkarin väliin. Mulla oli joskus sellainen efektikeissi minkä mahduttaminen Fiattiin oli työn ja tuskan takana, toki se oli osittain Fiatin vika. Mutta asiaan:
 
Onko kukaan tehnyt esimerkiksi niin, että käyttää efektien kanssa pikkumikseriä. Jos kytken vaikkapa kaksi multiefektiä, tai yhden multiefektin ja muutaman yksittäisen efektipurkin muodostaman ketjun seuraavalla tavalla:
 
Perus-pikkumikseri, jossa viisi linjatuloa (1, 2/3 ja 4/5) ja stereolähtö, sekä tape-out (ja tietty phones). Laittaisin kitaran suoraan linjaan 1 ja lähdöistä L -> multiefekti ykköseen ja R -> multiefekti kakkoseen. Multiefekteiden lähdöistä edelleen joko monona 2/3 ja 4/5 kanavaan, tai kahden vahvistimen kanssa jopa stereona, jolloin vahvistimia voisi tavallaan blendata lennosta.. vai voisiko?
 
Hyöty jota tavoittelen on se, että voisin käyttää molempien multiefektien parhaita puolia ilman, että tulisi esimerkiksi sitä efektiä joka tulee kun säröpurkki laitetaan delayn perään.. jos joku sai ajatuksesta kiinni tai on jopa tällaista kokeillut, olisi kokemuksia hieno kuulla.
 
Ajattelin joka tapauksessa tässä joulun kunniaksi tuota systeemiä kokeilla.. saa nähdä mistä savu pakenee ensimmäiseksi, tämä kun tuli mieleen vasta ihan hetki sitten. Jäiköhän joku pikkuseikka ottamatta huomioon..
 
Kyllähän tämä vähän menee tonne Pelle Peloton osastolle, mutta..?!
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=214477