Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jra
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Les Paul
Aika:20.12.2012 17:50   (muokattu 20.12.2012 17:56)
oldgnrback: joo elikkäs mulla on gibson Lp studio, ja alkaa ketuttaan se, että kaula loppuu lyhyeen, eikä asiaa auta se, että sen kiinnityskohdassa on paksu kohta (if u know what I mean) Ajattelin, että sitä voisi keventää viilaamalla, pyöreyttä kehiin, mutta veikkaanpa että se kaula saattaisi kärsiä siitä..eli jos jollakulla on tietoa asiasta niin kitos jo etukäteen:)
 
Gibsonilla oli vähän aikaa (2008-?) tuotannossa LP Axcess -malli, jossa oli tällä tavalla uudelleen muotoiltu tuo kaulan ja bodyn yhtymäkohta: http://medias.audiofanzine.com/imag … with-floyd-rose-iced-tea-411711.jpg
 
Samoin esim. SG:ssä on tuo liitoskohta huomattavasti lyhyempi ja vähemmän tukeva kuin LP:ssä, ja tunnetusti niilläkin soitetaan.
 
Se voiko vastaavaa muutosta hieman miedommassa muodossa tehdä perus-LP:n kaulaan on vain arvailujen varassa. Luultavasti kaulan radikaali ohentaminen tuosta vaikuttaa ainakin kaularaudan toimintaan ja kaulan vakauteen. Pieni uudelleen muotoilu ei välttämättä vaikutta muuhun kuin jälleenmyyntihintaan. Itse en lähtisi kovin radikaalia operaatiota tekemään, ellei takana ole varmaa tietoa ja mieluummin esimerkkitapauksia.
 
Jos asut paikkakunnalla jossa on joku pätevä kitaranrakentaja kannattaa käydä näyttämässä ja keskustelemassa onko mahdollista, mitkä ovat riskit ja paljonko kustantaa.
 
Itsekin katselisin mieluummin jotain muuta mallia, jossa ko. ominaisuus on valmiina kuin tekisin tuollaista operaatiota. Mutta jos Gibson Les Paul on ainoa mahdollinen malli ja tuo ominaisuus kynnyskysymys niin sitten ei auta kuin selvitellä onko mahdollista. Se on tietysti olennaista kuinka reilusta uudelleen muotoilusta puhutaan, pienehköjä kaulaprofiilin muutoksia on tehty iät ja ajat.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=214424