Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Antti1
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:AKG Perception 120
Aika:19.12.2012 13:45
Arttu_Ace: Nauhamikit ovat myös kovasti suosiossa styrkkareiden, erityisesti (minulle tuntemattomasta syystä) combojen äänitykseen. Usein näkee studiossa esimerkiksi Vox AC30:n edessä viisseiskan ja Royerin ribbonin täydentämässä toisiaan.
 
Royerin R-121 olis kyllä yksi niistä mikeistä, jonka itselleni ehdottomasti hankkisin, jos budjetti sallisi. Aivan armottoman hyvä ja smooth soundi. Voi tunkea keskelle kartiota ja ei varmasti tuu sirisurinaa, poimii alapään erinomaisesti. Toisaalta sit taas se voi kaivata kaverikseen tummasoundisella vahvarilla jotain kirkassoundista mikkiä tasapainottamaan meininkiä.
 
Nauhamikeissä toi äänenpaine ja ilman liike on paljon vaarallisempi ilmiö, kuin konkkamikeillä. Ellei mikissä itsessään ole erityisen hyvää filtteriä grillirakenteessa mä suosittelisin laittamaan sen ja vahvarin väliin aina kovaa luukuttaessa pop-filtterin. Samaten nämä vaativat usein myös enemmän äänityskaluston etuasteelta, kun ovat verrattain epäherkkiä ja pohjakohina saattaa olla mikissä herkkää konkkaa suurempi.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=214318