Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Kitaravirtuaali
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:fenderin vintagetallan vaihto modernimpaan tolpilla
Aika:15.12.2012 13:23
Midrange: Ajattelin ostaa fenderin mehikolaisen straton jossa vintagetyyppinen talla. Mutta pidän enemmän niistä moderneista talloista joita american deluxe malleissa näkee, joissa on kaksi tolppaa ja terät joihin talla nojaa. Kestävät kampeamistakin paljon paremmin vireessä pysyen.
 
Mutta miten vaikea homma on vaihtaa vintage talla (jossa siis kiinnitys 6 ruuvilla) semmoseen kahdella tolpalla olevaan? Vaatiko puutöitä paljonkin?

 
Tolpille pitää tietty porata oikeankokoiset ja mielellään suorat reiät, eli pylväspora tai vakaa käsi ois tarpeen. Vanhan tallan ruuvinreiät jäänee myös näkyviin ainakin osin, niitten jemmaamisessa on vähän enemmän puuhaa, paitsi tietysti jos ne eivät haittele.
 
Jyrsinnät voivat osua kerrasta tontille, mutta voi olla, että uuden tallan blokki kinnaa jostain kulmasta. Jos vaan vähän, niin pienellä viilauksella selvinnee, mutta voi vaatia radikaalimpaakin puunpoistoa. Jos tuollaisen 2-point -tallan jostain saa käsiin, niin kannattaa vähän mallailla paikalleen ja kallistella siinä kohdillaan, että mahtuuko keikkumaan tarpeeksi.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=214319