Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:McNulty
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:"Eri muotoiset" otelaudan nauhat? Vaikea selittää. Katso kuva!
Aika:12.12.2012 14:35
Numb: Joku m.netin jäsenistä joku aika sitten raportoi moisilla nauhoilla varustettua kitaraa testanneensa. Vallan luontevalta taisi todeta tuntuneen.
 
Minä ainakin testasin jokunen aika takaperin. Olin yllättynyt siitä että TT-nauhat eivät poikenneet soittotuntumalta käytännössä lainkaan norminauhoista. Ainoa ehkä se, että piti katsoa barre-otteissa että painaa kieltä nauhaa vasten riittävän läheltä nauhaa, muutoin ei kummempia.
 
Bendailuissa se ei tuonut muutosta soittotyyliin tai -tatsiin myöskään. Eli vaikka voisi kuvitella bendien aiheuttavan ongelmia niin ihan normaalisti sitä kieltä bendataan ja mutkitteleva nauha pitää huolen siitä että sävelkorkeus muuttuu juuri sopivan verran, sen mukaan kuin normaalistikin bendaillessa.
 
Mua mietityttää vaan se, että jos bändistä yhdellä jäsenellä on TT-nauhoilla varustettu, puhtaampivireinen soitin, kuin muulla bändillä... niin tuleeko ärsyttäviä vireheittoja? Kannattaako siis olla "pikkasen poskellaan" koko bändin kanssa, vai pitäisikö hankkia koko orkesterille kielisoittimiin moiset otelaudat/nauhat?
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=214267