Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:kallepeltopelle
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Kysymys tosi fiksuille: Delayn kanssa iso onkhelma!
Aika:09.12.2012 23:28   (muokattu 09.12.2012 23:33)
BaldieFarman: Mulla on Marsun JVM 215C 50W Combo ja sen edessä sekä loopissa läjä analogisia ja digitaalisia pedaaleja. Yks iso ongelma on olemassa ja se on sellainen, että Delay rätisee ja paukkuu ihan julmetusti aina välillä. Pedaali on Bossin DD-3.
 
Vahvarissa on sekä serial-, että parallel loop ja niissä vielä tason säädöt (oisko ollu 4db ja joku toinen eli ilmeisesti vähän niinku speduja/räkkivehkeitä varten) ja tää ongelma ilmenee kaikissa eri setupeissa eli molemmissa loopeissa kaikilla tasoilla. Omistan kolme kitaraa erilaisin outputein varustetuilla mikeillä ja joka kepillä sama probleemi. Ongelma ei myöskään ole riippuvainen siitä, millä kanavalla/moodilla tai kuinka kovalla vahvarin etuaste on.
 
Suora soundi on ihan terve, mutta jokainen delayn tuottama kaiku on rätisevä, paukkuva ja säröytynyt, jos kieltä pikkaa vähänkään rajummin (lue: normaalista esim. riffitellessä). Häiriöääni on todella rasittava sekä kristallin kirkkaalla cleanilla, että tiukalla hi-gain säröllä. Ongelmaa ei ole, jos soittaa todella hellällä kädellä tai vetäsee kitaran volumesta vähän pois. Tämä ei vaan ikävä kyllä ole mahdollista, jo vetelee esim. jotain revittely sooloa ja sillon on todella kettumaista, kun tilulilun taustalla kuuluu semmonen järjetön rätinä ja pauke. Ja en todellakaan soita mitenkään erityisen rankalla tatsilla ja vaikka mä käytän dunlopin Jazz III:sia plekuina, niin se nyt tuskin on se ongelma?:)
 
Itsellä on loppunu ymmärys tähän juttuun, mutta sen verran maalaisjärjellä oon ajatellu, että ongelman aiheuttaa liian kova signaali, joka menee delayn inputista sisään ja siksi ääni säröytyy? Soundi nimittäin kuulostaa just semmoselta kovalta, ei tarkotukselliselta digitaalisäröltä. Jos asian on näin, niin en voi ymmärtää, että miten se voi olla mahdollista?! Eikös vahvistimen efektilooppi oo nimenomaan suunnitelu sitä varten, että sinne tollasia purkkeja laitetaan ja ne toimii siellä moitteettomasti?! :) Spedu itsessään on ehjä, koska se on jo kertaalleen vaihdettu uuteen.
 
Onko delayspeduissa sitten eroja siinä, kuinka kovaa signaalia ne pystyy ottamaan vastaan eli auttaisko jos käyn napsimassa kaupasta tohon esim TC:n Flashbackin? Tää on ihan musakauppaan kävelemisen mittanen ongelma eli ei iso, jos se tosta johtuu, niin parin sadan sijotus ei oo paha, mut ei viittis vaan kokeilla ennen, ku tietää eli siksi kysynkin teiltä viisaammat! :)

 
No on niissä eroja . Mullakin paukutti Bossin DD-3 niin hemmetisti vaan johan helpotti kun osti Flashbackin. Vahvistin oli Egnater Tweaker...oli tyyppivika/ominaisuus että linjatasoinen signaali oli liian kuuma joillekkin speduille. Boss taitaa olla yksi niistä. Tuntuu varmaan turhauttavalta että hyvä delay on pakko poistaa ketjusta, mutta en ole kenenkään kuullut TC:n speduja moittivan. Nää on joskus hekimaailman juttuja ja aionoa mikä varmaa on: rahaa menee aina !
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=214213