Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Niq
Alue:Laulaminen
Aihe:Korvamonitori / oman äänen kuuleminen treeniksellä
Aika:05.12.2012 11:00
OPJ1974: Mulla on kanssa CVT-kirja ja muu oppimateriaali. Oli tarkoitus mennä jo tunneillekin, mutta sen asemesta aloin opetella ensin klassista laulua. Nimittäin pieni varoituksen sana ammattilaulajilta tuli, että sen kanssa rikkoo kokematon äänensä. CVT-tekniikkaa suositellaan siis niille, joilla on jo siis laulutekniikka muutoin jotenkuten hallussa.
 
En tiedä, onko perää, mutta näin klassisessakin lauluopissa olen 10 laulutunnin aikana oppinut ihan hitosti.

 
No, mulle CVT:tä opettanut ainakin alleviivaa koko ajan että eihän vaan satu tai tunnu pahalta. Mä sain lauluääneen nimenomaan voimaa ja kuuluvuutta tuosta ja samalla paremman olon. Ei ala yskittämään eikä satu kurkkuun enää vaikka kuinka kailottaa menemään. Kunhan vaan muistaa keskittyä että asento on hyvä ja tuottaa ääntä oikein. Mä löysin nämä siis jo yhden peruskurssin aikana, en tiiä sit mitä kaikkea vielä kerkeää oppimaan kunhan ehtii mennä ottamaan lisätunteja. :)
 
PS. Puhun suurimman osan työpäivästäni asiakkaiden kanssa ja huomasin tekeväni sitäkin väärin, ilmankos ääni väsyy niin helposti työpäivän aikana ja viideltä iltapäivällä jo tuntuu tuskalliselta käyttää edes ääntään. Koko keho väsyy kun yrittää puhua neutraalilla 7 tuntia tuntia putkeen ilman tukea.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=37&t=212771