Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Speedy
Alue:Rummut: soittaminen
Aihe:äänieristys kannukämpässä
Aika:03.12.2012 15:19
Ode70: Toivottavasti on oikea paikka tälle,kyllähän tämä soittamiseen liittyy ja varsinkin soittamattomuuteen jos ei toimi :)
Rummuille olisi huonetta tarjolla,mutta seinän takana tehdään duunia,että äänieristystä
tarvitaan melkoisesti..
Toimiiko edes niin hyvin ja mikä on tehokkainta,joskaan ei kalleinta?
Ne munakennot taitaa olla aika out,kun tiiliseinää tarjolla ja puhe ei pelkästä kaiun poistamisesta?!

 
Onhan täälläkin ollut puhetta ääneneristyksestä, hakua kannattaa käyttää..
 
Mutta en kyllä sanoisi että helpolla tai halvalla pääsee.. Toki riippuu että mitä työtä siellä tehdään? Jos rumpali treenaa (työtähän sekin voi olla) tai taiteilija kirjoittaa runoa, on niillä vähän erilaiset käsitykset työrauhasta.. Lyhyesti selostettuna ainut järkevä tapa on tehdä kelluva huone toisen huoneen sisälle. Se, miten ison eristyksen haluaa, vaikuttaa sitten seinän paksuuksiin jne. Siihen taas vaikuttaa lompsa ja huoneen koko - jos täydellisen eristyksen jälkeen huoneeseen mahtuu enää basari, ei se ehkä kannata..
 
Matalat äänethän ne eniten kantautuu, rakenteita pitkin.. siksi kellutus.. Keskiäänet taas ilmanvaihtokanavia pitkin, pistorasiaputkia pitkin, reikiä pitkin.. Munakennoilla yms kevyillä pintamateriaaleilla on vaikutusta vai huoneen sisäiseen sointiin, akustiikkaan.. Niillä voi vaikuttaa korkeisiin taajuuksiin, muttei mataliin.. Äänen eristyksen kanssa niillä ei ole mitään tekemistä/vaikutusta.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=52&t=214085