Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:fox
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Gibson Midtown-kitara
Aika:03.12.2012 00:39
Gabe: En minäkään sitä hauku sen kummemmin kun en ole päässyt kunnolla edes kokeilemaan. Voi olla erinomainenkin vaihtoehto puulle, ja kai ekologisempikin. Mielenkiintoista seurata nyt lähivuosina mitä siitä kuuluu..
 
Kannattaa varmaan tottua siihen, että noita otelautoja tehdään erilaisista "korvaavista materiaaleista" enenevässä määrin, koskapa noitten "perinteisten" jalopuitten saatavuus ja markkinatilanteet/suojelunäkökohdat/takavarikot aiheuttelevat ongelmia valmistajille. Etenkin viime vuosina tuolla Jenkkilässä on Fish & Wildlife Agency ollut kovin aktiivinen tuolla rintamalla. Kuten todettu, ainakin Martin ja Gibson ovat siirtyneet tuohon komposiitti-Richliteen, Gibson myös lämpökäsiteltyyn vaahteraan.
Itäisiltä mailta on myös noita korvaavalla materiaalilla olevia otelautoja ainakin uusio-Hagströmeissa, sekä joissakin Ibanezin akustisissa.
Itse uskoisin, että taatusti se asiansa ajaa tuokin matsku. Erään ammatti-soitinrakentaja/korjaajan kanssa tuosta keskusteltiin pari vuotta sitten, ja tänne kirjoittelin johonkin Hagström-ketjuun (tai Hagström-kitaroita käsittävään juttuun) että emme mitään muuta "ongelmaa" tuosta komposiittimateriaalista löytäneet, paitsi sen tavanomaisen "mutinan" uudesta materiaalista. ;)
Kitaristithan kovin konservatiivista joukkoa välillä ovat kovin.
No, pohdimme toki sitä, millä tavalla tuo materiaali käyttäytyy esim. uudelleen nauhoitettaessa...siis joutuuko mahdollisesti uudet nauhat laittamaan liimalla. Mutta ko. aiheesta ei tietoa ja käytännön kokemusta hänelläkään (vielä) ollut..
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=214057