Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Arkka
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Pohdiskelua kitaran puista
Aika:30.11.2012 11:40   (muokattu 01.12.2012 12:29)
jra: Esim. Sweetwaterin sivuilla on ilmoitettuna jokaisen heidän hyllystään/vatastostaan löytyvän kitarayksilön paino, muiden tietojen ohella.
http://www.sweetwater.com/guitargallery/electric
 
Tuolta kun katsoo, niin täysin malliltaan ja spekseiltään täysin samanlaisten kitaroiden välillä saattaa olla painoeroa luokkaa pari grammaa aina kiloon. Luulisi sillä olevan melkoinen vaikutus soundiin vaikka body olisikin nimen perusteella samaa puuta.
 
Puolen kilon painoerolla saattaa olla suurempi merkitys soundiin kuin sillä mitä puulajia body on. Tietysti eri puulajeilla on ominaissoundinsa, mutta se onko erä miten kuivattua tai sitten tiivistä/höttöä, vaikuttanee melkoisesti. Ja noita suurehkoja mallisarjan sisäisiä painoeroja näyttää olevan niin halvemman pään kepeissä kuin Custom Shop -tason malleissa.

 
Puista ja muista en mitään sinällään tiedä, mutta mulla on 2 kpl Ibanez SZ520. Samat puulajit, toinen painavampi (näkee kyllä silmälläkin että sen body on hippasen isompi). Yllättävän erilainen saundi. Ja kun bodia kopistelee, niin painavampi soi ehkä 1/2-1 sävelaskelta matalammalla. Painavampi on soitettaessa heleämpi, kevyempi taas snadisti honottavampi. Saundin puolesta siis, ei resonaation määrän. Ihan hyviä molemmat, mutta erilaisia. En tiä sit paljonko kaikki muukin vaikuttaa (osien summahan se varmaan on) varsinkin kun nää ei mitään high end -kitaroita ole, mutta uskosin että suurin ero tulee juuri tuosta bodystä.
 
Tätä pitäis ehkä kysyä soitinrakennuspalstalla, mutta modaileeko ihmiset puiden virettä jälkeenpäin? Kysyn koska toinen noista resonoi oikein hyvin kun sen virittää pari hertsiä ylävireeseen. Tuskin tuolle mitään teen, mutta näin mielenkiinnosta kysyn.
 
e: parempi sanamuoto
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=214019