Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Mikil
Alue:Demostudio
Aihe:Siivet : Riina
Aika:27.04.2004 12:33
Joo, enpä tarkoittanut asiaa millään lailla loukkauksena.
Eipä sitä loukkauksena otettukaan, päinvastoin hienoahan se on jos kuullostaa hyvän bändin hyvältä biisiltä.
 
Ensimmäisellä kuuntelulla se oli ensimmäinen kohta mistä sai "kiinni" ja se muistutti heti liikaa Tuulee-kappaletta.
Tällainen ilmiö on hieman kaksijakoinen asia. Toisaalta on hyvä hittiaineksena, jos biisi kuullostaa jotenkin tutulta. Toisaalta on epämiellyttävää, että biisi tulee välittömästi vertailluksi toiseen biisiin, jonka kanssa kyseisellä biisillä ei ole mitään yhteyttä. Mutta ainakin se aiheuttaa jonkinlaisen reaktion kuulijassa, ja se on ihan tavoiteltava asia.
 
Mutta itse en laittaisi tuollaista biisiä levylle. ... Rupesin tässä miettimään, että mitenhän nämä levyttävät artistit suhtautuvat tällaiseen tilanteeseen levytystilanteessa?
Em. syistä biisi saattaa hyvinkin päätyä levylle :) Monessa biisissä on usein havaittavissa jotain tutunkuuloisia juttuja toisista biiseistä. Sattuman todennäköisyys sitäpaitsi kasvaa joka hetki. Itse en ainakaan kauheasti välitä moisesta, paitsi jos huomaan että on ihan selkeä plagiaattisyytöksen vaara olemassa eli on useampi nuotti samaa ja samanlainen olemus biisissä muutenkin. Mutta omat biisit on kuin omia lapsia, eikä niistä helposti luovuta vaikka toisten lapset olisivat samanoloisia... Parasta olisi tietysti jos voisi monistaa omia biisejään, kuten esim. Chuck Berry :)
 
Kehityksen juna kuitenkin kulkee eteenpäin, joten katsotaan mitä ihmiset seuraavasta biisistä kuulevat, kunhan se aikanaan valmistuu... Mielenkiintoista!
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=17&t=58461