Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Klezberg
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Zoom H1
Aika:21.11.2012 10:57
Sax-pappa: Pari käytännön huomiota: H1 on erittäin arka käsittelyäänille, joten tämä täytyy huomioida kameraan kiinnityksessä tms. Ulkokäytössä vaatii ehdottomasti jonkinlaisen tuulisuojan.
 
Mutta kuten edellä todettiin on äänenlaatu ihan OK ja käyttö helppoa.

 
Tuosta herkkyydestä. Kokeilin H1:stä videokameran päällä, kamerana Canonin HG10 jossa kiintolevy. Kiintolevyn pyöriminen kuuluu äänityksissä jyrinänä ja lukupään liikkeet raksutuksena. Luovuin ajatuksesta käyttää H1:tä siinä kameran päällä, ainakin toistaiseksi, kunnes siihen keksii jotain väliin mikä eristäisi äänen johtumista. Muistikortille tallentavan kameran kanssa tätä huolta ei tietenkään ole. Mutta kannattaa testata ennenkuin menee tosi paikkaan. Tuon HG10:n kanssa kameran oma mikki oli parempi ratkaisu, sen rinnalla mulla oli H1 erikseen ja välillä myös lavallier-mikin kanssa mikä toimi kanssa ihan hyvin.
 
H1:n käyttö on todella helppoa, verrattuna vaikka H4:een jossa on käsittämättömän sekava käyttöliittymä (ml. kaksi erillistä nappia/vipua joilla navigoidaan menuja). H1:ssä on käyttönappulat nauhurin tapaan, ja takana muutama liukukytkin asetuksia varten (mp3/wav ja niin edelleen). Ja usb:llä kiinni tietsikkaan niin saa siirrettyä. H4:ssa kaikki nämä vaativat menujen käyttöä niiden kahden eri napin/vivun kautta).
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=213817