Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:LaMotta
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Boss GT-10 vs Zoom G5
Aika:20.11.2012 20:02   (muokattu 20.11.2012 20:27)
tomaattiorava: Mut ite tarviin:
 
-Hyvät ja monipuoliset delay-ominaisuudet
-Hyväsaundinen reverb
-Hyvä kompura + limmiteri
-Hyvä Wah
 
Siinä oikeestaan tärkeimmät, hyvänä plussana tulis sitten hyvä saundi/mallinnus valikoima vintagesta yybermättöön sekä laadukkaat perusefektit (chorus, tremolo, flanger etc). Selkeys ja helppokäyttöisyys lasketaan myös eduksi ja vähän omasta mielestä noi bossin multispedut ovat kyllä monipuolisia mutta jokseenkin opettelua vaativia. G5 vaikuttaa päällisin puolin selkeemmältä.
Bossin spedut reverb/delay-osastolla eivät käsittääkseni myöskään ole maailman ihmeellisimpiä.
Sikäli ikävä tilanne ettei tosiaan tota gt10 taida päästä mihinkään liikkeeseen testailemaan...

 
Tein GT-10llä pari vuotta keikkaa. Delay toimii, saa tap tempon. Reverbit on myös ihan kelvollisia, jopa hyviä. Kompressori ajanee asiansa. Wahista saa käyttökelpoisen kun perehtyy kaikkiin säätöihin, mutta ei se mielestäni ole läheskään vaikkapa Cry Babyn veroinen. Säröthän tuossa on aikamoista kuraa. Hyvää oli se, että jalkapedaalia voi käyttää wahin lisäksi myös volumena ja viritysmittarin kytkemiseen kun se niin ohjelmoidaan. Mainitsemiasi 'perusefektisoundeja' en myöskään kovin paljoa kehuisi. Melko tukevaa tekoahan tuo on, ja pikkupedalit on helpohko irrottaa, purkaa ja puhdistaa kun innokas fäni kaataa limut pedaalin päälle :) Kokonaisuutena se vaatii aika paljon käytön opettelemista. Niin ja sehän syö jonkinverran soundia jopa efektit ohitettuna, sellainen olisi ainakin muistikuva. Sitten siinä on vielä mahdollisuus tehdä yleisasetukset kolmelle eri kitaralle gainin ja sävynsäätöjen suhteen.
 
Yhteenveto omasta mielestä on se, että avaruussoundeja kaipaavalle se on 'kyllä', mutta juurevaa ja dynaamista hyvää perussoundia kaipaavalle se on 'ei'.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=213682