Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:djanni
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Kommentteja miksauksesta
Aika:19.11.2012 13:01
Kiitos vastauksista. Treenis-livejähän nuo tähän mennessä ovat olleet ja tosiaan kun mikitysmahdollisuuksia on rajallisesti, niin kompromissejä aina.
 
Erillisnauhoituksista on ollut puhetta ja katsotaan jos tänään vaikka kokeiltaisiin haistella miten se onnistuu vai meneekö treeniaika säätämiseen. Klikki ei ole ongelma, kun rumpali on tottunut muutenkin soittamaan klikin kanssa. Haaste voi tulla siitä, että jos haluaa äänittää rummut ensin, niin miten fiksuiten rumpalin pitää kartalla siitä missä kohtaa biisiä mennään ilman, että äänessä on mikään ylimääräinen äänilähde.
 
Suunnitelma voisi olla seuraava:
Ehkä kitaran voisi saada ajettua sekä omiin, että rumpalin luureihin - ajamatta kaappeihin. Sähkökitara akustisena ei varmastikaan aiheuta niin paljoa ääntä, että se aiheuttaisi rumpuäänitykseen ongelmaa. Siinä samalla myös kitaran saattaisi säkällä saada nauhalle. Tosiaan jättämälle se marsu välistä ja käyttämällä sit vahvistinmallinnusta miksatessa.
- tai kitaran sijaan basso - voisi melkein olla parempi niinkin - olettaen, että rumpali pysyy basson perusteella kärryillä biisin vaiheista.
 
Palaan asiaan kun selviää mitä tolkullista tai tolkutonta saadaan aikaan.
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=213639