Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:samuli94
Alue:Lyriikka
Aihe:Apua sanoituksen kanssa
Aika:17.11.2012 20:49
Gospelström: Keräile vaikka johonkin vihkoon semmoisia sanoja mitkä voisi sopia johonkin tiettyyn biisiin aina kun tulee vastaan. Muutenkin jotkut on sitä mieltä että tekee hyvää tyhjän paperin ongelmille se että kirjoittaa joka päivä vaikka yhden A4-arkin tai enemmänkin vaan täyteen, vaikka siihen tulisikin jotain ihan kauheaa kakkaa. Sillä tavalla saat sanat virtaamaan ulos paremmin. En ite kovin hyvin ole tehnyt harjoituksiani, sillä seurauksella että synnytän yhden säkeistön aina useiden kuukausien välillä, mutta on kyllä kokemusta tuon metodin toimivuudesta. Ensin kakkaa paperille, ja pikku hiljaa se muuttuu kullaksi tai muuksi arvometalliksi.. :D
 
Silläkin tavalla kai voi tehdä että kirjoittaa jonkun aikaa aina joka päivä uudet sanat sille samalle biisille, ja siten pitäisi tulla jossain vaiheessa aina parempia sanoja. Mulla vaan helposti tuo johtaa siihen että on useita aiheita ja useita hyviä pätkiä joista en osaa valita ja se voi olla rasittavaa. Mutta onpahan valinnanvaraa sitten. Alan yhä enemmän kallistua sille kannalle että pitää luopua (1) sellaisesta sanojen pyhyydestä minkä vuoksi ei voisi kirjoittaa välillä myös paskaa ja heittää sitä roskiin, ja (2) sellaisesta sanoitustekniikasta jossa ei kirjoiteta mitään ja yhtenä hetkenä tulee suuri inspiraatio ja sanoitus tulee kokonaisena ulos kymmenessä minuutissa.
 
Olen kyllä saanut tuolla tekniikalla ulos todella hyviä sanoja mutta niitä tulee vain yksi kerran puolessa vuodessa mikä on aika vähän jos pitäisi nyt pikkuhiljaa levyllinen sanoittaa.
 
edit: eli jos kirjoituskouluja on uskominen, niin kirjoita paljon kaikkea. Jos ei meinaa tulla mitään sanoja ulos, niin kirjoita silti mitä tahansa shaissea.

 
Kiitoksia! Pitää alkaa kokeilemaan vaikka tuolla ekalla tavalla. Kohta kun on jo 4 biisiä valmiina miksauksia myöten niin pitäis niitä sanoja jo alkaa kehittelemään niihin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=19&t=213709