Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:JeanK
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Rose garden??
Aika:12.11.2012 20:01   (muokattu 12.11.2012 20:03)
Niq: Olen käyttänyt linuxia jostain vuodesta 98 tai 99, välillä enemmän, välillä vähemmän. Olen vääntänyt työhommina linux-palvelinten kanssa yms. Viimeksi tein distrokierroksen joskus alkuvuodesta. Testasin siis parilla läppärillä huvikseni yleisimmät distrot. Toiseen koneista en saanut WLANia toimimaan kuin yhdessä, ja siinäkin se toimi ensimmäisen tunnin, enkä saanut sitä sen jälkeen päälle mitenkään. Toisessa läppärissä jostain syystä kaikki distrot toimivat melko hitaasti, vaikkei kyseessä ollut kun pari vuotta vanha ihan ok-masiina, jolla Win7 pyörii kivasti. Ja ei, en jaksanut lähteä säätämään ja vääntämään, halusin vain testailla josko vihdoin alkaisi olla nämä yleisdistrot sillä mallilla, että voisi johonkin surffilautaan asennella.
 
Siis viime vuosina tuntuma on ollut etäinen ja ohut.
 
Valitan epäonneasi. Minun käyttökokemukseni on ollut aivan päinvastainen. Niiin kuin edellä kirjoitin, kokemusta on kahdeksan vuoden ajalta ja vertailu Windowsiin on ollut sattuneesta syystä systemaattinen, koska koneita ostaessa niihin on ollut Windows esiasennettuna. Samaan koneeseen asennettu Linux (alkuvuosina Suse, nykyisin Ubuntu tai Debian) on ollut joka kerran sähäkämpi ja vakaampi kuin Windows. Niin oli viimeimmässäkin, Asus Zenbookissa, jossa on W 7 asennettuna. Tavallista on ollut, että Windows-ohjelmatkin, esim. MS Office, pyörivät nopeammin Winen kautta Linuxissa, joka on pakasta vedetty, virittelemätön.
 
Musiikinteko ei ole peruskäyttöä, siitä olen samaa mieltä. Kirjoitinkin, että Linuxin punninta noin ylipäätänsä menee vähän asiasta ulos. Musiikinteko vain ei taida olla yleensäkään peruskäyttöä. Käytin minäkin ensiksi Cubasea Windows XP:ssä ja nykyisin käytän joskus W 7:ssa, mutta erityisesti vakaudessa ja suorituskyvyssä oli ja on toivomisen varaa. Sen vuoksi siirryin Linuxiin. Totta on, että siinä on opittavaa enemmän kuin yhtä ohjelmaa käytettäessä, mutta taitaa olla niin, että samaan tilanteeseen joudutaan usein muillakin alustoilla. Yksi ohjelma, olkoon Reaper, Cubase, Ableton tai mikä hyvänsä, harvoin tarjoaa kovin rikasta saundimaailmaa, varsinkaan luonnolliseksi miellettäviä saundeja. Tarvitaan uusia plugareita, ReWirea jne. Studiohommien oppiminen on pitkä tie eikä ainoaa autuaaksitekevää systeemiä taida olla keksitty.
 
Fabric lienee saanut kommenteista tarpeeksi perspektiiviä.
 
Ainakin sen väännön lopettämista ehdotan, kuka tietää asiasta (esim. Linuxista) enemmän, sellainen joka ei tunne asiaa, vai sellainen joka on sen jokapäivän tuttu pitkältä ajalta. Yliluonnolliseen tietämiseen en usko.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=213614