Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:JanneO
Alue:Rummut: sähkörummut
Aihe:Kysymys/vastaus.
Aika:12.11.2012 10:31
Bisti5: Kertokaapas tietämättömälle, että kannattaako siirtyä akustisista sähkörumpuihin.
Pitäis päästä äänittämää ja treenamaa ilman, että ääntä lähtee, mutta kun ei oo mitää hajua näistä volttikannuista. Oon kattonu tommosia 2box DrumIt settiä.
Onko hyvä, vai ostanko käytetyt Rolandit. Budjetti on jossain 2000e - 2500e.
Kaikki muukin asiaan liittyvä inffo vaan hyvästä.
 
Ps. onko noilla hyvä harjoitella tekniikkaa?

 
akustiset rummut ja sähkörummut ovat käytännössä 2 eri soitinta. Kaikilla vain ei ole mahdollisuutta akustisilla soitella jne jne. Akustisista voi toki siirtyä sähkösettiin ja toisinpäin. Sähkösetillä pystyt kyllä tekniikkaa ym treenaamaan, mutta yksi pieni ongelma yleensä sähkösetillä soittaneilla on siirtyessään sitten akustisella setillä soittamiseen. Se on se dynamiikan löytäminen uudestaan, eli helposti sähkösetillä soittaessa katoaa se "tatsi", eli voit soittaa kovaa tai hiljaa ja sähköisissä se kuulostaa koko ajan samalta.
Astetta paremmissa sähköseteissä tuo dynamiikkahomma on huomioitu jo siinä mielessä että sieltä löytyy sen voimakkuuden tunnistaminen, mutta siltikään se ei vielä akustisia pysty ihan autentisesti jäljittelemään.
 
Setin valinta on hankalaa, 2Box on varmaan alansa huippua, rolandin td-20 ja td-30 settien ohella ja miksei esim rolandin TD-12. Vielä tuohon kun lisää esim Yamahan DTX700 ja DTX900-sarjat... tosin hinta pumpsahtaa noissakin sitten :D
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=56&t=212871