Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:djanni
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Kommentteja miksauksesta
Aika:12.11.2012 09:28
Kiitos tähänastisille vastaajille. "jannu" jo kiinnittikin huomiota siihen, jonka oivalsin itsekin, eli lähtötiedothan jäivät hieman vajaaksi.
 
Nauhoitukset tehdään livenä ja mikserinä on Alesiksen Multimix USB 2 vekotin joka toimii myös äänikorttina ja mahdollistaa jokaisen kanavan nauhoittamisen erikseen ja sitä myötä niiden keskinäisiä suhteita pystyy säätämään erikseen miksatessa.
 
Paitsi: Isoin haaste on, että rummut tulee yhdellä mikillä ja se tuppaa ottamaan kaiken muunkin mukaan - juu - tiedostan, että se jo sulkee studiotasoisen äänityslaadun pois. Myös tämä "yksi-mikki" sijaitsee huonossa paikassa, eli rumpalin takana. Se luultavasti pahentaa ongelmia. Fiksuin ratkaisuhan onoissa losuhteissa olisi hommata rumpuihin oma mikkisarja jonka miksaa erikseen ennen PA:han ajamista, mutta nyt pelataan kompromissilla kompromissin perään.
 
Sutudioonhan se fiksuinta olisi mennä, mutta näillä eväillä pelataan nyt. Lähinnä tosiaan lisänäkemystä siihen suuntaan, että miten tuo miksaus kaikenkaikkiaan toimii.
Soundcloud versio on sellainen joka itselleni kelpasi hyvin, mutta rumpalin kommentti oli, että rummut kuuluvat heikosti ja basari ei erotu. Basisti on tyytyväinen kaikkeen kun vaan basso kuuluu.
 
Nyt levänneillä(?) korvilla kun kuuntelen, niin olisiko tuo mikserinet-versio sit kuitenkin kuulaampi ja dynaamisempi?
 
"Cosmob83":lla kanssa hyviä pointteja - en osaa määritellä, että mikä bändi olisi sellaista kamaa jonka miksauksiin kannattaisi saundimaailmaa verrata - ehdotuksia?
Tosiaan se saa kuuluakin läpi, että homma on nauhoitettu elävänä - nauhoitukset on kuitenkin tarkoitettu live-kunnon esittelemiseen, mutta eihän se pahitteeksi olisi jos ne vielä kuulostaisivatkin hyvältä...
 
Tuon Larmolan kirjan olen lukenut läpi ja hyvä kirja onkin. Siitä vaan puuttuu se, että Kivi istuisi vieressä treeniksellä katsomassa miten nauhoitus tehdään ja vieressä neuvomassa mitä miksauksessa teen väärin - tai varmaan istuisikin kun rahaa lykkäisin tarpeeksi :)
 
...jotain oleellista jätin varmaan kertomatta, mutta saadaan nyt keskustelua ensin eteenpäin.
 
Ai niin! Kiitos kun vaivaudutte antamaan tällaista keskustelutukea. Täytyy myöntää, että välillä tuntuu siltä, että vois siirtyä tekemään musiikkia ihan vaan keskenään kotisohvalla - pääsis paljon helpommalla :D
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=213639