Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:cosmob83
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Kommentteja miksauksesta
Aika:12.11.2012 08:33   (muokattu 12.11.2012 08:40)
jannu: You got to be fucking kidding, right? Tässä on nyt suoraan sanottuna vähän sama tilanne kuin jos ensiapuun ilmestyisi jätkä, käsi siteessä, kantaen toisessa kädessä pussia jossa on sen ekan käden sormet ja sit päivystävä kandi heittäis sille ompeluvälineet + pari sivua Pharmaca Fennicasta ja anatomian prujujen sisällysluottelon, huikaten että kokeile noilla ja koita pärjätä. :)
 
Olisko pienen realismin paikka tässä nyt kuitenkin, mahdollisimman rakentavassa hengessä mutta päätä silittelemättä? Kyllä tuossa aikamoinen savotta on käsillä nimittäin.
 
Voitaisi ensin selvittää, millainen kalusto aloittajalla on. Mitä mikkejä? Mikä äänikortti, montako sisäänmenoa siinä on audiolle? Ja hieman tarkennusta siihen, millä tavalla äänitys on toteutettu ja ajateltu jatkossa toteuttaa. Onko soittimia soiteltu erikseen vai kaikki livenä?
 
Sitten ehkä päästään esittämään harkintoja siitä, onko kyseisissä puittessa mahdollista saada juttua parempaan suuntaan.
 
Ja tässä vaiheessa voisin suositella djannille jotain mistä aloittaa syventymisen aiheeseen, ellei opus jo ole tuttu:
http://www.bookplus.fi/kirjat/larmo … %C3%A4nitt%C3%A4misen_taito-4345544

 
Tämän takia ehdottelinkin OP:lle että kertoisi miltä hänen matskunsa pitäisi kuullostaa. Tämä kun on ihan vapaata taiteellista tulkintaa, ja jos tarkoitus oli kuullostaa livenä vedetyltä treenikämppä demolta niin se kyllä mielestäni onnistui todella hyvin. Toki jos joltain muulta pitäisi kuullostaa, niin sitten ehkä hyvä ruveta miettimään että mitä kannattaisi tehdä toisin. Tai itse ehkä tekisin asiat vähän toisin jos olisi oma bändi kyseessä.
 
Edit: Siitä toki olen samaa mieltä, että tässä kannattaisi ehkä ennemmin keskustella (ainakin näin aluksi) nauhoitus metodeista kuin miksaamisesta.
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=213639