Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:jkarjanl
Alue:Puhaltimet
Aihe:Edullista tuubaa / Thomann?? / Kokemuksia tai näkemyksiä?
Aika:11.11.2012 23:04   (muokattu 11.11.2012 23:07)
Hei!
 
Sekosin puhaltimiin joskus reilut seitsemän vuotta sitten, ja nyt noita vaskia on pikkuhiljaa kertynyt muutaman vetopasuunan sekä baritonin, trumpetin, kornetin ja flyygelitorven verran. Vaimo ja kaksi poikaakin on saatu houkuteltua soittamaan ja tänään viimeksi ihan perheen kesken musisoidessa havahduin että tämähän kuullostaa välillä ihan mukiinmenevältä, tosin tuubaa kyllä kovasti kaivattaisiin.
 
Kyseessä näyttäisi vain olevan inhottavan kallis instrumentti..
 
Eli jos nyt unohdetaan kaikki pro-tason ajatukset, niin millaisia vaihtoehtoja löytyy tällaiselle ns. omaksi huvikseen soittavalle ja toisinaan jossain seurakunnan tilaisuudessa tms.. biisin tai pari vetävälle porukalle tuuban hankinnan suhteen?
 
Soittokunnilla ei yleensä tuubia ole kovin ylimääräisinä, ainakaan kovin soittokuntoisia. Käytettynä myynnissä olevatkin rajoittuvat akselille venäläinen/korjauksen tarpeessa.
 
Onko kenelläkään kokemusta Thomannin Bb -tuubasta, ihan ns. student -mallista, vaikkapa tästä:
http://www.thomann.de/fi/thomann_bb_tuba_modell_student.htm
 
Taustatiedoksi sen verran (ettette liikaa kuvittele taiteellisesta tasosta..) että ostin useita vuosia sitten Thomannin baritonin (euphoniumin) hintaluokassa 500-600 euroa ja olen ollut ääneen hyvinkin tyytyväinen, mitä nyt lakkaus kuluu helposti puhki mutta hyvin soi (muidenkin mielestä). Samoin pojalle ostin Thomannin kaikkein halvimman flyygelitorven ihan kokeeksi (joku 220,- tms.) ja yllätys oli suuri kun se tosiaan soi aika hyvinkin. Meikäläisen ja juniorin soittotaidolla ei suurta eroa Yamahan vajaan 2000,- soittimeen ollut mitä siis kaverilla käytiin kokeilemassa, mikä siis kertoon kyllä meidän soittotaidostakin varmaan jotain..
 
Ihan fysiikan lakeja miettiessä kuvittelisi tuuban olevan paljon tunnottomampi pikkuasioille (materiaali, laatu) kuin vaikkapa joku flygari. Eli näin ihan mutulla voisi ajatella tuollaisen Thomannin tuuban täyttävän hyvinkin tarkoituksensa meidän käytössä. Mutta tuubaa muuten en sen syvällisemmin tunne kuin että pasuuna/baritoni -pohjalta kokeillessa huomasin että jonkin verran varmaan saa töitä tehdä ennenkuin kunnolla soi, mutta ei varmaan mikään mahdoton vehje.
 
Kaikenlaisia ajatuksia tai ohjeita otetaan vastaan..
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=46&t=213640