Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:oiva tumpeloinen
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Kaksi kitaraa, kelvoton akustiikka ja puuroinen soundi.
Aika:10.11.2012 00:15
Laiskiainen: Just näinhän se on. Ongelma on vaan tän bändin nykyinen treenis jossa mahtuu just liikkumaan joten sijoittelumahiksia ei vaan ole monta. Ja jos säätää soundit yhdelle kitaralle hyvin niin kokonaisvola menee ihan järjettömäks ja ihan niinkuin vaihevirhettäkin tms. Ja jos ruuvaa volat alas niin soundista häviää täysin dynamiikka. Puhtaat taas ei kuulu ja vaan sirkkelisärölla saa sustainia.
 
Mitäs Oiva meinaat rujommalla suunnalla?

 
Rujompi tarkoittaa tässä tapauksessa lähinnä sitä, että se soundi ei ole yksin soittaessa välttämättä niin parasta bestiä. Kaikista parhaiten mä olen selvinnyt bändisoitossa soundin hausta sillä, että väännän potikoita kesken soiton. Silloin kuulee parhaiten, mikä soundi toimii siinä kontekstissa. Se sama soundi saattaa olla sitten vähän orpo yksinään, mutta sillä ei liene niin väliä. Tosin ajan kanssa sitä on oppinut jotakuinkin hakemaan sopivia soundeja jo ihan yksinäänkin. Ne soi omaan korvaan kivasti yksin ja toimii bändin seassakin.
 
Sama pätee vähän muihinkin sun mainitsemiin ongelmiin. Sustainia saa ilman sirkkeliäkin, mutta sen eteen saattaa joutua tekemään vähän duunia kitaran päässä. Hiljempaa soittaessa häviää kyllä usein se "paras" soundi, mutta yleiskuvaltaan koko pumpun soundi on yleensä tervein, mitä pienissä tiloissa saadaan aikaan. Ja kun pystytään jättämään korvatulpat pois, saadaan dynamiikka paremmin kuulumaan.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=213598