Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Sami_T
Alue:Livetoiminta
Aihe:Kompuran käyttö insertin kautta.
Aika:05.11.2012 19:52   (muokattu 05.11.2012 20:03)
Mikkiä ei pidä liittää suoraan kompuraan, siinä ei oo mikkietaria eli se input on suunniteltu huolimaan vain linjatasoista signaalia. Jos (kun) sä oot kytkeny mikin suoraan kompuraan kiinni niin ääni tulee kyllä läpi mutta ei ihan sillä tavalla mitä tehtaan sedällä on mielessä.
 
Nyt kun sä muutat ton kytkennän "oikeaksi" ja sulla onkin se mikserin mikkietunen siellä pelissä mukana niin soundi on nyt sitä mitä pitääkin mutta jos sulla on ne kompuran vanhat säädöt edelleen paikoillaan niin gainia on useita kymmeniä desibelejä enemmän kuin aikaisemmin. Niin kiertäähän se, aivan varmasti.
 
Tee näin:
- laita basarimikki ilman kompuraa kiinni mikseriin XLR-piuhalla mikkikanavaan, kanavaan pfl/solo päälle ja säädä kanavan gaini mikserin mittaroinnista tähystäen niin että ei ainakaan clippaa
- säädä faderilla vola ja eq:lla soundi haluamaksesi, ainakin noin niinku suunnilleen
- laita kompuraan sellaset asetukset että se ei tee mitään (gaten threshold niin paljon miinukselle kuin menee, kompuran threshold niin paljon plussalle kuin menee, mahdollisen limitterin threshold niin paljon plussalle kuin menee, output gain nollakohtaan)
- kytke kompura peliin mukaan, minkään ei pitäisi muuttua (jos kytkentä on kunnossa) Jos muuttuu niin sulla on jotain mätää joko siinä insert-piuhassa tai mikserin insertissä itsessään jolloin kokeile eri kanavaa. 166xl:ssa on muistaakseni myös herkkyysnappula laitteen takana, jos taso muuttuu kun lyöt kompuran kiinni niin kokeilepa hiplata sitä.
- säädä kompura/gate
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=213517