Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Niq
Alue:Laulaminen
Aihe:Voiko laulamisen oppia?
Aika:25.10.2012 12:28   (muokattu 25.10.2012 12:30)
rinkeli: Ja kannattaa harjotella musiikin mukana! Kun ei kuule niin hyvin omaa lauluaan, alkaa laulaa kunnolla :)
 
Ihan päinvastoin. Kun laulat musan mukana ja musiikki on niin kovalla, ettet kuule omaa lauluasi, laulat todennäköisesti ihan päin hanuria. Itsensä kuunteleminen on kaikkein tärkeintä. Et sä voi laulaa hyvin, jos et pysty kuuntelemaan omaa ääntäsi. Siihen kannattaa totuttautua ja tehdä siitä mieluummin kaveri kuin vihollinen. Vaikka äänittää omaa puhettaan ja totuttautuu siihen miltä se soundaa. Itsensä äänittäminen on muutenkin armoton opettaja: Aina kun luulet että nyt meni kyllä sairaan hyvin, niin kolmen päivän päästä viimeistään huomaat virheet äänitteellä.
 
Itseopetelleena amatöörilaulajana voisin sanoa vippaskonstiksi että opettele yks laulu kerrallaan ihan viimesen päälle hyvin. Se kun opit sen yhden kipaleen niin että se on lihasmuistissa säveltä ja lyriikkaa myöten, voit alkaa löytää itsestäsi sisäistä laulajaa. Jos kaikki sun aivokapasiteetti menee sanojen ja sävelen muistamiseen, et voi keskittyä laulamiseen kunnolla ja lopputulos ei ole hyvä.
 
Mun laulutaito ainakin riippuu täysin biisistä. Jos osaan biisin ulkoa kuin vettä vaan, kuulostaa mukiinmenevältä, jos en osaa, niin kamalalta. Osaan kyllä kitaralla toistaa melodian melko nopeasti korvakuulolta, mutta melodian laulaminen vaatii harjoittelua ja toistoja.
 
Lähtökohta itsellä kuitenkin siis nolla, parin vuoden treenillä olen jo uskaltautunut yksinäni trubaduurikeikoille, mutta en ole lähimaillakaan hyvää vielä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=37&t=212126