Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:heikkiha
Alue:Jazz
Aihe:Kitarat
Aika:22.10.2012 12:14
Terve,
 
Noitahan pyörii jonkin verran Millbrookissa ja joitakin kitaroita olen huvikseen testannut. Osa on ollut selkeästi paremmissa säädöissä kuin toiset, mikä on toki uusille kitaroille ominaista. Varmaan aika suoraan tehtaasta laatikkoon ja laatikosta kaupan hyllylle ovat nuo kitarat matkanneet. Mutta mitään kovin törkeitä valmistusvirheitä ei ole tullut noissa vastaan. Eli päällisin puolin viimeistely vaikuttaa ihan hyvältä ja soitettavuus myös.
 
Sähköjen kanssa en ole valitettavasti testannut, joten siitä puolesta en sano mitään. Soundi (akustisesti) tosin ei ole vakuuttanut, mutta mitä nyt noita uusia Gibsonejakin testannut, niin hiukan samaa ongelmaa niissäkin. Puumateriaaleista en osaa sanoa mitään. Hinnat noissa on muistaakseni pyörinyt jossain 800-1500€ akselilla. Käy Millbrookilla soittelemassa noita niin tiedät. Siellä on usein ollut melko isokin valikoima noita malleja.
 
Mutta täytyy sanoa että jos sulla on mahdollisuus, niin suosittelen suoraan satsaamaan johonkin vanhempaan kitaraan. Esimerkiksi testasin Kitarapajalla uudempia Gibsoneja ja sitten paria vanhempaa. Siellä oli ES-150 (saatan muistaa mallin väärin) 40- tai 50-luvulta ja täytyy kyllä myöntää että se pesi ne uudet Gibsonit soundillisesti mennen tullen. Hintaa sillä taisi olla 3800€. Harmittaa vieläkin että ostin uudemman ES-175:sen enkä tuota.
 
-Heikki
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=55&t=213181