Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:fox
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Yamaha sg 3000s & läikikäs lakkapinta
Aika:19.10.2012 14:13
LaXu: Joo toi on ihan yleinen juttu vanhoissa Yamahoissa ilmeisesti. Omassa SA-1200S:ssakin samalla tavalla päässyt lakkapinta irtoamaan (muistelin että jostain tuollaisesta oli kyse). Ilmeisesti tuon voisi fiksata injektoimalla jotain liimaa noihin kohtiin...
 
Suuren maailman foorumeilla tuota "clouding/hazing/fogging.." -ilmiötä on pohdittu laajasti, ja kyllähän siellä on kaikenmoista korjausehdotusta tullut. Ei taida vaan olla mitään ylivertaista, jos siitä haluaa täysin eroon, ei kaiketi ole muuta mahdollisuutta kuin täys refin.
Syitä siellä on myös esitetty, alkaen puun kosteudesta, tai enimmälti kannatusta taitaa olla pohjamaalin ja lakkojen yllättävästä reaktiosta.. Mutta eipä tähänkään taida olla yksiselitteistä syytä löytynyt. Kaheksankytluvun puolivälin joissakin kitaroissa tuota ilmenee, Jammuissa niinkuin Ibanezeissa ja joissakin Grecoissa.
Jos se on "lievää" niin en kyllä ryhtyis mihinkään toimenpiteisiin, en tuon oman LS-Ibanezin kanssakaan ole ryhtynyt, vaikka siinä tuo ilmiö on vallakin pohjassa todella silmiinpistävä. Mutta - ei ole ainoa tuokaan, mitä esimerkiks Ibanez-foorumeilla on asiaa puitu.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=213115