Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Gabe
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Hagström Ultralux XL-5 aloittelijalle?
Aika:19.10.2012 11:22   (muokattu 19.10.2012 11:28)
Murre: Etsin itselleni ensimmäistä kitaraa ja nyt mielessä on tälläainen Hagström Ultralux XL-5 (http://www.dlxmusic.fi/Product/Product.aspx?id=210810&of=1). Olen nyt netistä penkonut tarpeeksi tietoa ja hyvältä näyttää. Mutta netissähän kaikki näyttää paremmalle. Onko kenelläkään omakohtaista kokemusta kyseisetä pelistä? Ilmeisesti Hagström on merkkinä ihan laadukas.
 
Soiko hyvin?
Pysyykö hyvin vireessä ja onko tuollainen hankala virittää?
Onko Hagströmin mikit hyviä?
Onko humbucker-mikkien puolittamisesta oikeasti hyötyä?

 
Kyllä tuolla varmasti alkuun pääsee. Muutama seikka mitä kannattaa ottaa huomioon: Tuo kaula on todella ohut. Itse en ostaisi kitaraa noin ohuella kaulalla, mutta nämä ovat makuasioita. Kannattaa mennä kokeilemaan paikan päälle miltä se tuntuu omiin kätösiin.
 
Humbuckerien puolittamisella saa hieman erilaisia sounivariaatioita aikaan, itse en tätäkään tarvitsisi mutta jotkut pitävät tästä. Nämä kitarakamahommat ovat aika pitkälti soittajakohtaisia makuasioita, on aika vaikea toiselle sanoa onko se hyvä vai huono kun naapurilla voi olla ihan toisenlainen mielipide.
 
Aloittelijan soittimen tärkein tehtävä on mielestäni inspiroida ja kannustaa soittamaan. Muita katsastamisen arvoisia soittimia voisivat olla Yamahan Pacifica mallisto ja edullisemmat Fenderit.
 
Tässä pari esimerkkiä(yritin etsiä ominaisuuksiltaan vähän samansuuntaista kuin tuo sinun oma ehdotuksesi):
 
http://www.thomann.de/fi/yamaha_pacifica_120h_tbsb.htm
 
http://www.thomann.de/fi/fender_blacktop_stratocaster_hh_rw_bl.htm
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=213150