Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:tuome
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Löysän kaulataskun täyttäminen
Aika:17.10.2012 14:08   (muokattu 17.10.2012 14:10)
Minulla on natural-värinen Stratocaster 70-luvun alusta. Kuten jo tiedetään, niin tämän ajan, kuten muuten myös 60- ja jopa 50-luvun Fendereissä, löysä kaulatasku ei ole mikään harvinaisuus. Löysyyden vaikutuksesta soundiin voidaan kiistellä loputtomiin mutta ainakin se rako kerää likaa ja eikä ainakaan tue 3-pulttisen kaulan tasapainoa sivuttaissuunnassa.
 
Nyt olen ajatellut täyttää kaulataskun mutta puulastun tai muun ylimääräisen esineen tunkeminen kaulan ja bodyn väliin ei sytytä. Haluan pysyvän ratkaisun.
 
Tässä välissä huomautan, että rako ei ole iso. Ja mikä olennaista, kitara on siis väriltään natural. Sen vuoksi raon voisi saada täytettyä jopa hyvännäköiseksi jollain kirkkaalla liimalla tai jopa usealla lakkakerroksella. Liima vaan olisi jähmeämpää, kuin juokseva lakka. Sitten on olemassa myös erilaisia "puuntapaisia" tahnoja, joilla peitetään vaikka bodyssa olevia reikiä mutta koska tahnat eivät ole kirkkaita, en usko, että lopputulos olisi kovinkaan siistin näköinen. Kirkkaalla lakalla tai liimalla lopputuloksesta voisi tulla jopa erittäin siisti.
 
Mitä mieltä olette?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=213107