Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:blaekie
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:LP soitin.
Aika:16.10.2012 15:13   (muokattu 16.10.2012 15:23)
Eiköhän tuo Sony ole sen verran iäkkäämpi malli, että sieltä se levysoitin esivahvistin löytyy. (RIAA - vahvistin) , semminkin kun jos siellä takapaneelissa lukee vielä Phono-In.
 
Esivahvistimen jonkinasteisen toiminnan voi varmistaa, kun koskettaa Phono In liitynnässä "kuumaa" keskipinniä vaikka pikkuruuvarilla, ja jos kuuluu selvää hurinaa, on vahvistin lienee kunnossa.
 
Ja tokihan on nyt osattu valita tuo Phono In input ohjelmavalintakytkimestä ?
 
Veikkaankin joko katkosta levysoittimen liityntäkaapelissa-/liittimissä , tai sitten se äänirasia on ollut irti, ja piuhat on laitettu väärin kiinni, tai ovat peräti kokonaan irti.
Pahin jää sitten jäljelle, eli rasia on vioittunut jotenkin, tai neula on huonosti paikoillaan.
Muutenkin jos ei ole varma neulan kunnosta, kannattaa se uusia, jos ei halua levyjänsä sorvata piloille, tai vaikka vaihtaa koko rasia uuteen.
Saundikin voi parantua jossain määrin, sillä ei nuo Pioneerin omat rasiat nyt sieltä ihan parhaasta päästä ole ollut koskaan.
 
EDIT: Muutenhan tuo on hyvä peli ! Itsellä on samanlainen, tosin Ortofonin OM-2 rasialla. (Sitä vartta ei tartte teipata kuljetuksen vuoksi, sillä se lukko siinä varressa kyllä pitää varren paikallaan.)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=213081