Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Konsta_87
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Neuvoja läppärin hankintaan.
Aika:12.10.2012 22:22   (muokattu 12.10.2012 22:23)
Senverran täytyy keskusteluun osallistua, että kerrottakoon Abletonin kyvyttömyydestä tukea 64bit. Eli RAM on tapissaan tuossa 4gt:n kohdalla eikä sen enempää osaa käyttää. Myöskin raa'an laskentatehon (prossu) hyödyntämisessä Live on kehno verrattaessa kilpaileviin DAW:eihin, eikä vähiten juuri tuon 64bit tuen puuttumisen vuoksi. Jos oikein muistan niin Abletonilta on tulossa/tullut 64bit Beta versio, mutta en kyllä live käyttössä lähtisi sen toimivuutta kokeilemaan.
 
However, omasta mielestä tuon keskusmuistin merkitystä DAW käytössä tupataan yleensä hieman liioittelemaan. Ennemmin siinä kyykkää softa tai prossu kuin RAM, harmittavan usein ensimmäinen vaihtoehto. Toki jos Macin hommaa niin päivitettävyys on sitä luokkaa, että parempi ottaa vaihtoehto ''eipähän tartte heti vaihdella''. PC puolella läppäriin käy helposti kovon ja RAM:in vaihto, mutta prossun kanssa ongelmaksi muodostuu lähinnä niiden saatavuus.
 
All-in-all- i7, 8gt RAM, SSD levy, firewire (/PCI express card paikka tjsp laajennus mahdollisuus), usb3.0 ja hyvin potkii. Mutta täyttä hyötyä raudasta ei saa irti ihan hetkeen, etenkään Abletonilla.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=212810