Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:EVH Wolfgang Special: MADE IN JAP.. ei kun CHINA :-o
Aika:12.10.2012 01:50   (muokattu 12.10.2012 01:54)
Gabe: Edullisemmat tuotantokustannukset+korkeampi hinta=enemmän pätäkkää. Kuullostaa reilulta :)
 
varmaan näinkin, mutta emmekö me tulkitse suuren monikansallisen yrityksen intressejä nyt vähän liiaksi omalta kantiltamme sanoisinko suomikeskeisesti? onko kenellekään tullut mieleen, että kiinassa valmistuskustannukset ovat kovaa vauhtia kasvamassa ja vielä kovempaa vauhtia kasvaa kuljetuskustannukset öljyn hinnan ja tiukentuvien ympäristökustannusten paineessa. Se näkyy siinä, että tuotanto on muuttumassa taas vaihteeksi paikallisemmaksi mikä yhdysvalloissa on jo näkyvissä tehtaiden paluumuuttona. Miksi siis viedä tehdasta kiinaan? no tietenkin markkinat. Kiinassa on pyöreästi miljardi ihmistä jotka vasta alkavat heräillä kitaran soiton autuuteen. Miksi meille ei tehdä eurooppaan omaa kitaratehdasta? en tiedä, ehkä meidän kyllästyneet markkinamme ovat liian pieniä oman tehtaan tekemiseksi. Ehkä kiina on kuitenkin niin lähellä eurooppaa, että kiinan tehdas hoitelee helposti euroopankin kysynnän eikä etäisyys ole kuitenkaan logistisesti liian kallis. Kun katselee euroopan politiikkaa ja ympäristönormeja voidaan myös perustellusti olettaa, että me emme ehkä halua teollisuutta omalle takapihallemme.
 
Onko kiinassa tehdyt soittimet huonompia kuin euroopassa, japanissa tai yhdysvalloissa tehdyt soittimet? ei ole, jos ei haluta olevan. Itse en näe yhtään universaalia syytä miksi kiinassa ei voitaisi tehdä laadukkaista soittimia kun siellä tehdään kaikenlaista muutakin laadukasta ja kun lisäksi huomioidaan että amerikkalainen kitaratehdas mennessään kiinaan ei vain tilaa sieltä soitinta, vaan vie sinne koko osaamisensa ja tietotaitonsa mennessään. Ilmasto on ainoa ympäristömuuttuja joka voi heikentää tuontisoittimen laatua ja sekään ei ole vain kiinan ongelma, vaan enemmänkin suomen onglema ja on helposti ilmastoinnilla ratkaistavissa.
 
En väitä että asia olisi juuri näin, mutta halusin silti tuoda nämäkin näkökohdat esille tähän keskusteleuun joka helposti saattaa jumiutua tutuille laduilleen.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=213008