Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:joseplluissans
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Basson rakentaminen
Aika:10.10.2012 21:09   (muokattu 10.10.2012 21:29)
Lihis96: Elikkäs, alkas tossa keväällä basson rakennus osaavien ohjaajien avustuksella. Bodysta ajattelin explorer mallista ja joku perus kaula.
 
Ongelmana on vain basson elektroniikka ja hardware. Eli mitä mikkejä suosittelette, minkä merkkistä hardwarea yms.yms. Hintaa ei saisi tulla aivan äärettömästi, eli onko tässä mahdollista saada hyvää halvalla? Basso tulee itselleni, ja ajattelin tehdä kerralla kunnollisen, voisi olla jopa edustava kun yrittää Ikaalisiin päästä..

 
Explorer-runko on myös haastava, ei muuten, mutta se on niin iso, että esim. useasta tasohöylästä ei mee syiden suuntaan läpi. Lisäksi, explorer-tyyppisessä soittimessa on kaulassa lapa eri kulmassa. Ja jos TOM-tallan laitat, tulee kaulakin kulmaan bodyyn nähden. Helpompi eka soitin olis precision-malli, mutta itsehän tiedät parhaiten oman tasosi.
 
Suosittelen kimppatilaushuoneen kautta Teslan mikkejä. Ne ovat hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia! Lisäksi siellä tilataan kohta myös virittimiä ja talloja.
 
Ja on mahdollista tehdä hyvää halvalla. Mutta hintaan vaikuttaa moni asia: puut, harware, mikit, pintakäsittely...
Parhaiten säästää kun suunnittelee homan hyvin etukäteen ja osiakin voit katella torilta ja ostaa etukäteen jos osuu sopivia kohdalle.
 
EDIT: Esim: http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=681253
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=212974