Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:fox
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Puoliakustisen kierron poisto
Aika:09.10.2012 14:31
Sammo: Muistelen että kankaitten, pyyhkeiden ja vaahtomuovin ongelma on se että ne saattaa kerätä samalla kosteutta kitaran sisälle. Jossain olen lukenut että kannattaa puhaltaa mustia skordareita sinne kitaran sisään. Ja George Bensonilla on jossain videoissa läpinäkyvää teippiä laitettu f-aukkojen päälle.
 
Aika minimalinen ongelma tuo kosteus Suomessa tosin, mutta toki tuo(kin) pointti on huomioitava. Skordarit (tai mustat ilmapallot) on nopeita asentaa ja poistaa. Kaikkia noita on käytetty, ja tietenkin käytetään, myös toki voi teipata f-aukot umpeen.
Sitä semiakustisen keskipalkillisen (ES-tyyppisen) kitaran takamikin kolosta löytyvän access holen, josta ne sähkötkin sinne laitetaan, kautta tapahtuvaa patterin asennusta kyllä itse suosittelen, siitä f-aukosta kun sen patterin sisään tunkeminen on työlästä. Tietty se mikki on kehyksineen ruuvattava pois patteria vaihtaessa.. ;)
 
Mikäli aikoo siihen puoliakkariinsa laittaa joko aktiivimikit, tai aktiivielektroniikkaa yleensä, jolloin tarvitaan sitä sähköä, harkitsisin ihan vakavasti laittaa vaikka 3,5 mm jakin tai muun liittimen, ja siihen sitten kytkeä piuhalla ihan ulkoisen batteryboxin tai virtalähteen. Sitä patskulootaa voi pitää vaikka kitaranhihnaan kiinnitettynä. Mutta toki tämä(kin) on ihan valinnainen ratkaisu.. ;)
 
Gibsonin ES-335 Artist (Moogin aktiivielektroniikalla) ja ES-335 jossa oli tehtaalta vakiona EMG-Overlandin mikit, oli ihan patterilootalla varustettuja tietenkin. Mutta tuo vaatis jyrsittäväksi sinne pohjaan sille lootalle paikan...
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=212924