Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:rattledad
Alue:Muut soittimet
Aihe:Soittanut pitkään selloa, toiseksi soittimeksi mandoliini
Aika:09.10.2012 13:10
Kahvisti: Jos tälläinen aihe on ollut jo olemassa niin voi poistaakin tämän, mutta en alkanut itse selaamaan 11 täyttä sivua haku tuloksia, että oliko tälläistä aihetta :)
 
Elikkä olen soittanut jotain kymmenisen vuotta selloa. Mietin vain, että olisi kiva opetella toisena soittimena soittamaan jotain pientä "matka"-soitinta, jolla voisi myös hiukan säestää laulua kavereiden kanssa illan istujaisissa, jotenpa päädyin mandoliiniin. Mandoliinin viritys on melkein sama kuin sellossa, sen puolesta helpompi opetella soittamaan.
 
Joten soittimen osto olisi kyseessä. Aluksi en mitään hirmu hintavaa lähde hommaamaan. Joku mandoliini, jolla olisi hyvä hinta-laatu suhde. Eli jos täällä on mandoliinin soittajia, niin kysyisin mitä suosittelisitte ensimmäiseksi mandoliiniksi? Mielellään klassisen tyylinen mandoliini, en itse pidä nyky-härpäkkeistä.
 
Ja jos on muita vinkkejä mandoliinin soittoon liittyen niin voi antaa niitä, ken haluaa. Tai jos on mandoliinin soittoon liittyvä aihe erikseen olemassa, joku voisi johdattaa minut sinne, haku toiminto oli niin puuduttava - tai sitten en osaa käyttää sitä oikein?

 
Ukulele on halvempi ja sopii laulun säestykseen ehkä paremmin kuin maniska. Vaikka vire on erilainen soinnut on aika helppo oppia.
 
Kentucky, eastman ja gold tone voisi olla ok mandoliinimerkkejä, klassisia kupupohjaisia eivät tosin taida tehdä. Sointuja ja muuta infoa löytyy ainakin tuolta: http://www.mandolincafe.com/
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=14&t=212911