Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Jaava
Alue:Tietokoneet ja musiikkiohjelmat
Aihe:Neuvoja läppärin hankintaan.
Aika:05.10.2012 01:22   (muokattu 05.10.2012 09:24)
Niq: Eipäs. Silloinhan se nyt olisi yksi ja hailee että onko laitteessa neljä prosessoria vai yksi neliytiminen. Jokseenkin tehot menee ytimissä niin, että toinen ydin antaa 60-70% ensimmäisen tehoista, kolmas 40-50 ja neljäs 20-30. Tämän takia ei ole järkeä nykytekniikalla rakentaa vaikka sataytimistä prosessoria. Tähän vielä sekin että suurin osa nykysoftasta ei osaa hyödyntää moniytimisiä prosessoreja.
 
Mmmm eeei. Se on täsmälleen sama asia. Kaksi neliytimistä prosessoria on laskentatehon kannalta sama asia kuin yksi 8 ytiminen, olettaen, että ovat muuten samanlaisia (ja jätetään nyt laskuista prosessoriarkkitehtuurien siirtoväylät yms.). Ytimet ovat yleensä perus CPU tapauksessa täysin identtisiä laskentayksiköitä. Esimerkiksi intelin i-sarjalaiset neliydinprosessorit sisältävät neljä identtistä yksikköä.
 
Syy sille, miksi enempää ytimiä harvoin CPU:n sisään pakataan on (hinnan ja sähkön kulutuksen lisäksi) se, että ohjelmointi monelle ytimelle on hyvin hankalaa. Jos olet ikinä ohjelmoinut mitään, ymmärrät varmaan miksi. Koodissa pitää ottaa huomioon samanaikaiset toisistaan riippumattomat tapahtumat, mikä tekee työstä paljon vaikeampaa. Lähinnä tehoa yritetään puristaa irti sellaisista operaatioista, jotka on helppo jakaa monelle ytimelle. Äänitekniikassa monikanavasignaalin prosessointi esimerkiksi jakautuu suhteellisen kivuttomasti. Lisäksi taustaprosesseja voi jakaa pyörimään yhdellä ytimellä ja käyttää muita sitten siihen pääasialliseen työhön.
 
Sen sijaan GPU:t ovat olleet jo pitkään todella monella ytimellä varustettuja (jopa satoja), koska grafiikan piirtäminen jakautuu kätevästi ja helposti pieniin osiin, joita ytimet voivat suorittaa itsenäisesti.
 
edit: laitetaan vielä tuo tarkasteltavaksi. Dualcore prosessori vs kahden erillisen prosessorin järjestelmä:
 
http://www.pugetsystems.com/labs/ar … cles/Dual-Processor-vs-Dual-Core-23
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=33&t=212810