Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:darrell
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Vaahterakannen vaikutus soundiin..etenkin mahongin kanssa
Aika:04.10.2012 17:42
mhelin: Joo niin on mutta spektri voidaan myös mitata aika-akselilla ja esittää 3D vesiputousmallina: http://www.libinst.com/wattlar.htm
 
Koska sähköinen funktio ei muutu ajan funktiona (ellei käytössä ole joku ADSR filtteri tms.) niin kaikki muu näkyvä muutos aiheutuu kitaran akustisista ominaisuuksista.

 
Tai sitten spectrogrammilla, mutta nämät on kaikki kiinni siitä mitä haluaa signaalissa nähdä. Spectrogrammilla on rajoituksensa, mutta se on helppo tehdä, kunhan on digitoitu signaali.
 
Vaikka tässä puhutaan vaahterakannen vaikutuksesta soundiin, niin eihän se ole pelkästään kitarasta kiinni. Myös vahvistimella on oma taajuusvaste ja jos kitarassa muuttuu joku spektriin, spektrogrammiin (or whatever) vaikuttava ominaisuus, niin kitaran ominaisuuden (esim. vaahterakansi) vaikutus kokonaissoundiin riippuu siitä, miten muutos ko. osuu vahvistimen taajuusvasteeseen kokonaisuutena. Pienikin muutos kitaran sähköisessä signaalissa saattaa olla iso muutos jonkin tietyn vahvistimen kautta toistettuna.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=212773