Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:LHU
Alue:Livetoiminta
Aihe:Miksauksen itseopiskelua - miten?
Aika:03.10.2012 15:08
Eihän teoriasta koskaan mitään haittaa ole mutta ei miksaamista opi pelkästään kirjoja lukemalla, vaan miksaamalla. Niinkuin ei kitaransoittoakaan opi vaikka osaisi Denyerin Suuren kitarakirjan ulkoa, täytyy myös soittaa sitä kitaraa.
 
Toi jonkun tutun bändin keikkojen miksaaminen on hyvä lähtökohta, ihan vaikka vaan laulukamoilla, samalla tavoin se signaali sielläkin etenee. Toinen vahvasti suositeltava väylä on koulu, ja sitä kautta tuleva työssä oppiminen. Mulla on ollut harjoittelijoiden kohdalla sellainen etenemistapa että sitten kun osaa sen lavapään (mikitys, piuhoitus jne...) hyvin niin vasta siinä kohtaa on se hetki kun ruvetaan harjoittelemaan niiden miksaamiseen liittyvien laitteiden käyttämistä. Eli siis koko signaalitie pitää ymmärtää ensin, se on kaiken ydin.
 
Livemiksaamisessa on koko ajan niin paljon muuttuvia tekijöitä että sitä tietoa on mahdotonta kenenkään kirjoittaa mihinkään opukseen, sen oppii vain tekemällä, eikä kukaan alalla ole koskaan ns. valmis, koko ajan tulee uutta opeteltavaa. Itse miksasin bändiä ensimmäisen kerran 30 vuotta sitten, ja silti opin jatkuvasti uusia juttuja.
 
Onnea ja menestystä valitsemallasi tiellä, se ei välttämättä ole helppo mutta aina silloin tällöin se palkitsee.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=212796