Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:aristoteles666
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Putkien monimuotoisuus (
Aika:28.09.2012 19:26
Generalissimo: Ostin viime talvena ensimmäisen (uuden) putkivahvistimen ja olisi muutama kysymys kun ei kokemusta ole vielä kertynyt.
 
1. Kauanko putket suunnilleen kestävät, kuluvatko ne jos vahvistimessa on virrat päällä muttei soita (on aika monesti unohtunut ainakin vuorokaudeksi virrat päälle vahvistimeen) ja onko sillä merkitystä kulumisnopeuteen kuinka lujaa luukuttaa?
 
2. Miten kuulee soundista kun putkista alkaa puhti loppua? Tuntuu, että omasta vahvistimesta on (etenkin särökanavan) soundi muuttunut tunkkaiseksi ja treble middle ja bass potikat vaikuttavat eri tavalla soundiin mitä ennen. Ennen niiden vääntelyllä ei ollut hirveänä merkitystä mutta nykyään potikoita väännellessä soundi muuttuu tosi tunkkaisesta riipivän purkkimaiseen ja ohueen kihinään. Hiljeneekö myös maksimi volume putkien kuluessa?
 
3. Omassa vahvistimessa (1x 12'' Eminence Rockdriver Cream, 20w, Poweramp 2x EL84, Preamp 2x 12AX7) headroom ei oikein tahdo riittää bändin kanssa soitellessa ja haluaisin soundiin tiukkuutta enemmän. Saako putkivalinnoilla enemmän headroomia ja tummuutta soundiin. Vahvistimen ominaissoundi on aika kirkas. Vai pitääkö tässä alkaa ennemmin miettimään elementin vaihtoa jos soundista haluaa "hevimpää"?

 
ei siihen auta mikään, yrritin kanssa editon tubella pärjätä bändin kanssa, mutta ei siitä tullut mitään. tehokkaampi vahvistin on ainoa mikä auttaa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=212709