Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:AnttiR
Alue:Livetoiminta
Aihe:MIDI-ohjatun livesysteemin toteutukseen apuja
Aika:24.09.2012 22:54
Ai niin, onhan sulla midin perusteet hallussa? Kuinka kytketään ja ketjutetaan useampia laitteita, midikanavat, edes jossain määrin käsitys erilaisista midikomennoista jne..
 
Jos tässä kohtaa on jo paljon kysymysmerkkejä, niin silloin kannattaa ihan ekaksi hankkia joku midin perusteet läpikäyvä opus. Mutta oletin että peruasasiat varmaan on jo hallussa.
 
Toinen iso syventymisen paikka on valo-ohjaimen kanssa. Se kykenee midin ohjauksesta (Note on käskyillä) ainostaan liipaisemaan päälle ja pois scene tilanteita tai chase tilanteita sekä tekemään blackoutin. Manuaali ei kerro tapahtuuko scenen tai chasen poiskytkentä note off käskyllä vai uudestaan samalla note on käskyllä. Vai yliajaako uusi tilanne vanhan. Voitko ajaa montaa sceneä tai chasea yhtäaikaa..
 
Eli tässä kohtaa joutuu muutamaan kertaan miettimään millä tavalla valot ylipäätään ohjelmoi, jotta niitä voi joustavasti ajella. Jos pöytä voi ajaa useampia tilanteita yhtäaikaa, niin kannattaa ehkä rakentaa valojen ohjelmointi "paletti" ajatteluun. Esim värit omissa sceneissä, intensiteetit omissa sceneissä jne. Silloin voit rakentaa biisin tilanteet esim seuraavasti:
 
Biisin alussa lähetät käskyt:
Note 01ON Scene 01 = Valkoinen Ledeihin
Note 31ON Chase 6 = (step chase scenet Bank3/1 ja Bank3/2 nopea intensiteetti vaihtelu 50% 100%)
 
A-osan alussa lähetät käskyt
Note01OFF Scene 01 = Valkoinen LEDeistä pois
Note05ON Scene 05 = Sininen Ledeihin
Note31OFF Chase6 off
Note19ON Scene 19 = 90% intensiteetti ledeihin
 
jne
 
-a-
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=212575