Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Velli
Alue:Rummut: rumpukamat
Aihe:80-lukulainen Def Leppard -henkinen stadionrock -rumpusoundi
Aika:24.09.2012 19:57
Keppiheikki: Virvelisoundia ollaan siis ensisijaisesti hakemassa. Onko kellään näkemystä, millaiset välineet tarvitaan jotta otsikon mukainen valtava mäjäys saataisiin aikaan treenikämpällä tai keikalla?
 
Käytettävissä ei ole ainakaan tällä hetkellä mitään tietokoneita tai studio-ohjelmistoja, vaan tarkoituksena olisi päästä tavoitteeseen melko minimalistisella setupilla. Otan toki ilomielin vastaan kaikki vinkit. :)

 
Ensimmäisenä on tärkeää huomata, että tuota soundia ei voi tuottaa akustisesti. Se luodaan miksauspisteessä reverb- ja gate-efektien yhteiskäytöllä. Niitä tarvii pakostakin, jos meinaa tuon kasarimäjähdyksen virvelistä hakea. Toiseksi virveli viritetään matalalle ja dempataan kuolleeksi.
 
Eli analogisesti jos menette, niin hommatkaa reverb- ja gate-efektit. Joku edullinen Lexiconin räkkiefekti, josta löytyy molemmat, ajaa varmasti asiansa.
 
Entä mitä muita kikkoja on saada rumpusetti kuulostamaan livenä samalta kuin kultaisella 80-luvulla?
 
Pinstripe-kalvot tomeihin ja myös tomeihin runsaasti reverbiä. Niin ja isokokoiset rummut. Esim. Ratt-yhtyeen Bobby Blotzer käytti ludarisettiä, jossa oli 24" basarit ja 12",14",16",18" räkki(!)tomit:
 
http://www.ebay.com/itm/BOBBY-BLOTZ … p=true&rt=nc&_trksid=p2047675.l2557
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=30&t=212633