Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:AnttiR
Alue:Livetoiminta
Aihe:MIDI-ohjatun livesysteemin toteutukseen apuja
Aika:24.09.2012 16:28   (muokattu 24.09.2012 16:52)
Kokeile vaikka tehdä seuraava asia laitteistollasi:
 
Määrittele valopöytään lampuillesi kolme esiohjelmoitua väritilannetta, vaikkapa punainen, vihreä ja sininen. Tsekkaa valo-ohjaimesta millaisia midikomentoja se ottaa vastaan. Määrittele kullekin tilanteelle oma midikomento, aktivoi midikäskyjen vastaanotto yms. Yritä lähettää kiipparilla kyseinen midikäsky, oikealla midikanavalla valo-ohjaimelle.
 
Käskyt voivat olla aluksi vaikka kolme alinta säveltä koskettimistoltasi (Note on käsky).
 
Tässä on jo todella monta muuttujaa, mitkä pitää saada toimimaan. Mutta kun olet päässyt siihen saakka että kun painat tiettyä kosketinta, valo-ohjain lataa haluamasi presetin tai chasen tai muistitilanteen ja lampuissa väri vaihtuu sen mukaisesti, olet jo puolimatkassa siihen mitä haluat.
 
Jos tämä tuntuu aluksi liian monimutkaiselta, yritä saada esim. yhden himmenninkanavan intensiteetti tottelemaan jotain midikäskyä. Vaikkapa volume datan informaatiota.
 
Kun tämä toimii, tutki mikä tai mitkä midikomennot olisi sellaisia mitä et käytä mihinkään muuhun ja voisit valjastaa ne täysin ohjauskäyttöön. Mieluiten sellaiset, jolla voisit antaa myös 0-127 value arvoja. Esim intensiteetti tai värimiksausta varten.
 
Tutki voitko ladata valopöytään kokonaan eri tilanteita, jolloin sinulla olisi oma valosetuppi joka biisille. Silloin voisit rakentaa järjestelmän siten, että lähetät aina samoilla komennoilla käskyjä kosketinsoittimelta ja valopöytä reagoi niihin biisin mukaan ohjelmoiduilla preseteillä.
 
Näin ollen uuden valosetupin teko uuteen biisiin on melko helppoa, kun käytät aina samoja midikäskyjä. Kopioit olemassa olevan tilanteen uudeksi valopöydässä ja teet siihen muutokset oman näkemyksesi mukaan.
 
Esim
1: tasainen väripesu valotilanne, haluamallasi sävyllä, intensiteetti 0
2: Intensiteetti fade in väripesulle
3: kertsi, esim mietoa ODD/EVEN lamppujen intensiteettichasea
4: bridge, tehokkaampi valoefekti
5: blinder efekti viimeisen kertosäkeen yleisöhuudatusta varten
6: fade out väripesulle
- Control pedaali koko ajan käytettävissä etuvalojen intensiteettiä varten.
 
PS. Valojen ohjelmoinnin sisällön suhteen kannattaa sitten kysellä neuvoja oikeilta valoihmisiltä.
 
-a-
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=50&t=212575