Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Groke
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Kampi
Aika:07.09.2012 23:05
Ilmankin kampea on hyvällä menestyksellä rokattu. AC/DC:n Angus Young on käyttänyt SG:ssään kampea vain parissa kappaleessa. Livenä ei ehkä koskaan? Black Sabbathin Tony Iommi ei senkään vertaa. Kolmas SG:ää pääasiallisesti käyttänyt oli Frank Zappa. SG näkyy myös Freen tunnetuimmalla videolla, kappaleessa "All Right Now".
SG lienee sikäli pienemmille ihmisille hyvä, että on ohut ja kevyt. Skaalakin on stratoja ja monia muita liki tuuman lyhyempi, eli ~24,6" (http://www.stewmac.com/freeinfo/a-scalelength). Kuten Les Paulissakin.
Ainakin Anguksen SG on myös kapeakaulainen, satulan kohdalta 39.5 mm. Hänhän on varsin pienikokoinen heppu. Anguksen(kin) signature SG maksaa useita tuhansia, tavallinen Gibson SG Standard öpaut tonnin, samankaltainen ESP LTD Viper satoja euroja, Epiphonen kopiot sitä vähemmän. Harley Benton 85 euroa... ;-)
 
Kaikki eivät SG:stäkään pidä, eli ulkonäkö, kaulapainoisuus tms. saattaa hieman tökkiä. Jos maksimaalinen sustain on tärkeää, niin Les Paul yms. painavammat kitarat lienevät ainakin keskimäärin hieman parempia.
Jos SG:n kammella viitataan siihen perinteiseen Bigsbyyn, niin se ei kuulemma ole mikään optimaalinen valinta divebombailuun tms.
 

 
Fender Stratocastereista ainakin Eric Claptonin signaturemallista on talla blokattu kiinteäksi. Dire Straitsistakin tunnettu Mark Knopfler on mainiosti kiinteän tallan kanssa pärjännyt. Hänen Stratostaan en ole varma, mutta Les Paul on kiinteätallainen.
Kuten se on myös sellaisilla kitaristeilla, kuin Zakk Wylde, Gary Moore (RIP), Slash, Jimmy Page, Billy Gibbons, Joe Bonamassa jne. Enpä muista Metallican vokalisti/kitaristi James Hetfieldiäkään kampi kädessä nähneeni. Kammetonta Fender Telecasteria on moni rokkarikin käyttänyt, kuten rollareiden Keith Richards ja Bruce Springsteen.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=212190