Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hallu
Alue:Kitarat: soittaminen
Aihe:Soolojen nopeat vaiheet.
Aika:03.09.2012 15:56
Vladi: Oon kyllä eri mieltä. Ilman vahvaria soittaminen on niin eri asia, että tuolla lailla treenaaminen voi olla haitaksikin. Nimenomaan siitä liiallisesta voimankäytöstä pitäisi päästä eroon, koska liika runttaaminen lisää epätarkkuutta ja käsi väsyy nopeammin. Sähkökitara ei soi kovin kummoisesti akustisesti ja sitä joutuu pikkaamaan varsin lujaa, jotta saa jotain järkevää ääntä aikaiseksi. Itse olen kokenut moisen treenaamisen nopeusmielessä lähinnä haitalliseksi, koska se vääristää sitä soittotatsia, joka tarvitaan highgain-leadihommissa.
 
Kuten tässä ketjussa jo mainittiinkin, akustinen treenaaminen peittää paljon virheitä ja soiton dynamiikkaa. Jos halutaan oppia soittamaan hallitun kuuloisia säröleadeja puhtaasti, niitä pitää mielestäni treenata sillä särösoundilla hitaasti ja järjestelmällisesti. Itse vähennän yleensä treenivaiheessa säröä jonkun verran, jotta soitto on mahdollisimman selkeää ja kuulen virheet selvästi. Sitten varsinaiseen vetoon ruuvataan se vuorenhuippuleadi.
 
Toki jokainen saa treenata juuuri niin kuin tuntuu hyvältä, mutta kyllä meikäläisenkin korvaan kuulostaa hieman omituiselta, että säröleadeja pitäisi treenata akustisesti ilman vahvaria.

 
Njoom, mutta itse huomasin jotain juttua harjoitellessa, että kun sitä reenaili ihan akustisella kitaralla, niin sitten sähkiksellä vedellessä homma tuntui ihan lasten leikiltä:-) olen tätä metodia kokeillut useamminkin ja yleensä jos saa jonkin toimimaan akustisella kitaralla niin, että se kuulostaa hyvältä niin sähkiksen kanssa on jo ilmaa niin paljon siinä soitossa, että voi soitella vaikka seisaaltaan tai jotain.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=38&t=212171