Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:harryk
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Hypetysparametri
Aika:30.08.2012 08:31
Laulava Kylätohtori: Kiitokset Harrylle ja Jyrkaltille.
 
Sellainen kysymys vielä, että kuinka laadukkaan nuo Bassmanin omat elementit ovat? Kannattaako harkita vaihtamista? Entä alkuperäiset putket? Paraneeko, jos pistää Tung-Solia tai JJ:tä tilalle.
 
Jossain puhuttiin tasuriputken vaihdosta, saisi sillä äänenpainetta alas. Liekö jotain huhuja vain? 6V6 putket kyllä houkuttelisi, koska ainakin Blues Deluxe parani niillä, vielä kun saisi biasjännitteet kohdalleen....
 
Saako Deluxe Reverbin "aukeamaan" selvästi matalammalla äänenpaineella kuin Bassmanin?
 
Eihän tässä varsinaisesti auta kuin mennä johonkin liikkeeseen ja pistää Bassman ja DR vierekkäin....
 
Tuo 5E3 ei varmaan ole varteen otettava vaihtoehto, kun puhdasta pitäisi kuitenkin riittää myös treenivolumeille...

 
Onko kyseessä Bassman 5F6-A 4x10" kaiuitinelementeillä? Jos on, on 10" elementeissä jonkun verran suppeampi tarjonta kuin 12" kaiuttimissa. Moni on kehunut 4x10" settiä kun ne ovat olleet takaasuljetussa kotelossa. Itsellä ei ole juurikaan kokemusta takaa avoimen 4x10" vahvarin kaiuttimista. Parhaat saundit 10" elementeillä olen saanut käyttäessäni esim. Weberin 10" Alnico-elementtejä. Putkien vaihto voi vaikuttaa saundeihin jonkun verran, mutta ei välttämättä tuo mitään isompaa parannusta.
 
Alkuperäisessä Fender Bassman 5F6-A kytkennässä on kiinteä biasjännite pääteputkille. Jos koneessasi on tällainen kytkentä, ei pääteputkia kannata vaihtaa 6V6GT-putkiin ilman, että koneeseen tehdään säädettävä bias-jännite. 5Y3GT tasuriputki pudottaa anodijännitteitä nykyistä tasuriputkea (5AR4/GZ34) enemmän, mutta pelkän tasuriputken vaihto vaikuttaa ääänenpaineeseen vain jonkun verran.
 
Deluxe Reverb ja Bassman 5F6-A ovat kytkennältään ja perussaundiltaan jonkun verran erilaisia mm. äänenvärinsäädön ym .osalta. Tämä kaikki vaikuttaa myös niiden saundiin, mikä taas on makuasia.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=212087