Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hahuusko
Alue:Koskettimet
Aihe:Uutta soitinta ostamassa
Aika:30.08.2012 00:13
jasmiina:
Vaatimuksia olisi:
- mieluiten 88 kosketinta, minimissään 76 (painotetut on enemmän mieleen)
- soveltuu hevin soittamiseen (äänet), mutta loistavaa ois jos soveltuis myös kaikkeen perus soitantaan (classinen, leffamusiikki, yms.)
- mahdollisuudet nopeisiin äänen vaihtoihin
- soveltuu keikka ja äänityskäyttöön
- painolla ei niin väliä jos muuten loisto vehe
- hintaluokkaa en oo määrittäny koska kuitenki ois pidempi aikanen satsaus kyseessä, mutta toki mahollisimman pieni rahareikä kunhan laatu ei kärsi

Ehotuksia sopivista soittimista?

 
http://www.thomann.de/fi/yamaha_mox_8.htm
http://www.thomann.de/fi/korg_m5088.htm
http://www.thomann.de/fi/kurzweil_pc3le_8.htm
 
Siinä olisi jo sen tason vehkeitä että ei ole ainakaan soittimesta kiinni, jos ei kuulosta hyvältä.
 
Omaa kokemusta on vain Kurzweilista, tosin eri mallista, mutta PC3-sarjasta kuitenkin. Se ainakin täyttäisi kaikki nuo vaatimukset paitsi että tehdassoundit ovat ehkä enemmän suuntautuneet jonnekin vintage/pop/rock-osastolle. Soundien muokkausmahdollisuudet ovat kyllä sen verran laajat että säätämällä (tai etsimällä/ostamalla netistä lisäsoundeja) varmasti saisi heviinkin sopivia soundeja, mutta varmaan esim. Korgista voisi löytyä valmiina sopivia ääniä. Kurzweilit ovat myös vähän hankalia käyttää.
 
Telineenä minulla on kotona http://www.thomann.de/fi/km_18950.htm ja siihen vielä lisäpalikat toiselle kiipparille. Hyvin tukeva ratkaisu, painaakin kuin synti.
 
Keikoilla minulla on käytössä http://www.thomann.de/fi/km_18880.htm joka ei paina juuri mitään. Kaveri käyttää samanlaista 25 kg digipianonkin kanssa. Tosin jos meinaa soittaa seisaaltaan, niin korkeammalle säädettynä tuo on aika huteran oloinen. Istumiskorkeudella ei ongelmia. Tuohonkin saisi toisenkin kiipparin kiinni, mutta ehkä kahden kiipparin telineeksi katselisin jotain tukevampaa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=212083