Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:hahuusko
Alue:Koskettimet
Aihe:Uutta soitinta ostamassa
Aika:29.08.2012 23:51
HexTheRex: Soittelen lähinnä pianosoundilla ja normaalia pop/rock/iskelmämusiikkia
 
Jos soittelee enimmäkseen pianosoundilla, niin sitten varmaan on fiksuinta ostaa digipiano. Noin 500 euron budjetilla lähtisi esimerkiksi http://www.thomann.de/fi/casio_cdp120.htm tai http://www.thomann.de/fi/korg_sp170_s_bk.htm
 
Jos taas ei tarvitse välttämättä täysipitkää koskettimistoa pianomaisella soittotatsilla, niin minun mielestäni kotona soitteluun nuo kotikeyboarditkin ovat ihan hyviä vehkeitä, kunhan vaan ei ihan halvinta mallia osta. Mutta jollakin 300 euron Casiolla sunnuntaisoittelija soittelee varmasti jo ihan mielellään. Jos vertaa johonkin 500-600 euron syntikoihin, niin niissä koskettimisto ei välttämättä ole yhtään parempi eikä soundeissakaan kovin suurta laadullista eroa ole.
 
Syntikoissa on tietenkin paremmat soundien muokkausmahdollisuudet, paremmat liitännät ja muita bändi- ja muussa "vakavammassa" soittoharrastuksessa tärkeitä ominaisuuksia. Tuo 200 euron Venom on kyllä erittäin edullinen laatuunsa nähden, mutta eipä löydy pianosoundia tai omia kaiuttimia jotka voivat olla kotisoittelijalle tärkeitä juttuja. Oletan siis, että tässä ollaan hankkimassa soitinta kotikäyttöön. Kyllä tuollainen Casio WK-7500 tosin bänditouhuissakin voisi toimia.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=212083